Expositie in Galerie De Opkamer

Zondagmiddag 1 oktober a.s. opent Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 15.00 uur de expositie van de Hoekschewaardse kunstenaar Dis Groenhoff uit Strijen. Zij exposeert de hele maand oktober in het kader van het kunstproject ZESTAFETTE. Zes Hoekschewaardse kunstenaars exposeren elk 1 maand in de galerie en exposeren naast hun eigen werk een nieuw kunstwerk geïnspireerd op werk en stijl van hun voorganger. Dis Groenhoff reageert met een nieuw werk op haar voorganger Gerard Bogaerds.

Dis Groenhoff, geboren en getogen Hoekschewaardse, vindt haar expressie in textiel en keramiek. Van jongs af aan is ze met textiel bezig. Later is keramiek erbij gekomen en weet ze beide disciplines goed te combineren. Haar atelier is daarop volledig ingericht. Haar werkwijze om beiden te combineren komt vooral tot uitdrukking in het ontwerpen en maken van lijkwades, urnen en herdenkingsbeeldjes.

Na een vraag of ze een urn voor iemand wilde maken, is zij zich gaan verdiepen in voorwerpen van symbolische waarde bij het afscheid nemen van het leven. De lijkwade van gevilt wol, die ze op bestelling maakt, worden gepersonaliseerd en herinneren aan de persoon voor wie de lijkwade is gemaakt. Dis: ”Het mooiste werk maak ik als ik ergens een emotionele binding mee heb”. Het werk dat in de komende maand te bezichtigen is, is geïnspireerd op het veranderende milieu. Ook de laatste nieuwe technieken op textielgebied komen aan bod. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Luca(17) op gitaar. De galerie is elke zaterdag en zondag open van 14.00-17.00 uur en op afspraak. www,galeriedeopkamer.nl.   www.disgroenhoff.nl