Bekerverlies ’s-Gravendeel tegen GOZ

GOZ had wat recht te zetten na het verlies afgelopen december. De vijfdeklasser ging voortvarend van start. Al na twee minuten schoot Mike in ’t Veld over. Maar een minuut later was het wel raak. Een slippertje op het middenveld bij ’s-Gravendeel bracht GOZ in balbezit. Daar wist Stijn v/d Linden wel raad mee, want die bracht GOZ op de 1-0 voorsprong.

Doelman Jurre de Ronde behoedde zijn team met een redding, voor een grotere achterstand. ’s-Gravendeel kon maar moeilijk onder de druk van GOZ vandaan komen. Maar het kwam wel gauw weer op gelijke hoogte door Levi Vugts, na aangeven van Perrie Huisman.

Nadat de behendige Rick Jeanson vanaf links net over mikte, kwam ’s-Gravendeel zelfs op 1-2 voorsprong. Dustin Zomerhuis wist met een fraaie schijnbeweging zijn directe tegenstander te verschalken, gaf de bal voor waarna Ryan Aarnoudse even zo fraai afrondde.

Het was hierna aan doelman Jurre de Ronde te danken dat ’s-Gravendeel de voorsprong kon vasthouden. Eerst was hij de baas over een poging van Rick Jeanson, daarna verrichtte hij weer een redding toen Mike in ’t Veld GOZ op gelijke hoogte probeerde te brengen.

Maar de gastheren uit Mijnsheerenland wisten in korte tijd met een 3-2 voorsprong de kleedkamers op te zoeken om te rusten. Spits Rick Wijntje maakte de gelijkmaker, waarna Wouter Ridderbos de 3-2 op zijn naam mocht brengen.

De tweede helft begon met een ongeschreven voetbalwet,…degene die vlak voor rust weet te scoren, scoort nagenoeg ook direct na rust. En zo geschiedde, de in vorm verkerende Rick Jeanson bracht na twee minuten spelen in deel twee GOZ op 4-2. Tegenslag voor ’s-Gravendeel. Zelf was het op bepaalde momenten niet bijtijds om de bal te veroveren of te heroveren. GOZ zette ’s-Gravendeel min of meer met de rug tegen de muur. Na enkele wissels bij ’s-Gravendeel, al dan niet gedwongen, begon het wat te lopen en met nog een kwartier op de klok verscheen ’s-Gravendeel vaker voor doelman Maxim Kamp. Maar ondanks de kansen die gecreëerd werden, veranderde de 4-2 eindstand niet.

Volgende week de tweede bekerwedstrijd. Dan is Cabauw de tegenstander op Sportpark de Trekdam.

Aanvang 14.30 uur

Opstelling GOZ:

Maxim Kamp, Wouter Ridderbos, Fin Bouter, Jeroen de Ruiter (Bjarne Hagendoorn), Tim de Ridder (Sem Remirie) (Peter Quick), Quinten Balk, Stijn v/d Linden Vincent Snijders), Rick in’t Veld, Rick Wijntje, Mike in’t Veld, Rick Jeanson (Sjoerd de Wijn)

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Bryan Bos (57ste Maurits Kuiper), Leon de Jong, Koen Colijn (57ste Job v/d Vorm), Dustin Zomerhuis (46ste Wesley Dijkstra), Leonard van Maaren (46ste Luke Remijn), Ryan Aarnoudse, Levi Vugts (64ste Milan Verbaas), Perrie Huisman

Scheidsrechter: Tim van Diest