Gemeente Nissewaard neemt komende twee weken extra maatregelen op Hekelingseweg richting veerpont (Hekelingen/Spijkenisse – Nieuw-Beijerland)

Gemeente Nissewaard neemt samen met Rijkswaterstaat extra maatregelen op de Hekelingseweg in Spijkenisse om de verkeersdrukte richting de veerpont tussen Hekelingen/Spijkenisse en Nieuw-Beijerland in goede banen te leiden. Maatregelen zijn nodig nadat gemoederen bij weggebruikers hoog opliepen bij lange wachttijden en asociaal gedrag. Inzet van politie en BOA´s was hierbij nodig.

Deze veerpont is gezien de beperkte capaciteit van de pont en de wegen naar de pont bewust geen omleiding. Desondanks willen veel automobilisten deze route gebruiken met files tot gevolg.

Ondanks de al genomen maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zoals de inzet van verkeersregelaars en grote matrixborden langs toegangswegen naar Spijkenisse, zijn aanvullende maatregelen nodig. Ze zijn tijdelijk en duren tot 1 september. Dat is periode dat de Heinenoordtunnel nu nog in beide richtingen afgesloten is.

De extra maatregelen zijn als volgt:

De Schuddebeursdijk en Aaldijk worden aan beide kanten van de Hekelingseweg afgesloten. Hierdoor wordt het onmogelijk voor verkeer om vanuit deze route aan het begin van de rij voor de pont aan te sluiten. Ook is het onmogelijk om vanaf de veerpont de route via de Schuddebeursdijk of Aaldijk te nemen.

Omdat de Schuddebeursdijk en Aaldijk worden afgesloten bij de kruising met de Hekelingseweg, kan de extra rijstrook daar gebruikt worden voor een tweede opstelstrook richting de pont. We hopen hiermee de drukte op de Hekelingseweg enigszins op te vangen.

Verkeersregelaars worden ingezet om de rotonde bij Hekelingen vrij te houden.

Er is een mobiele camera unit geplaatst bij de rotonde bij Hekelingen. Deze ondersteunt de politie bij het optreden tegen agressie naar de verkeersregelaars.

Pont is geen omleiding voor auto´s

De Hekelingseweg en de veerpont naar Nieuw-Beijerland zijn niet berekend op de hoeveelheid verkeer die als gevolg van de afsluiting van de Heinenoordtunnel gebruik wil maken van deze route. De capaciteit van de veerpont is beperkt en de wachttijden lopen enorm op als veel mensen hier gebruik van blijven maken. Ze adviseren weggebruikers om vooral van de omleidingsroutes gebruik te maken die zijn aangegeven door Rijkswaterstaat. Die zijn via de A15, de A16 en de N57. Ook verzoeken ze de mensen om, indien mogelijk, gebruik te maken van de fiets en het openbaar vervoer. Voor (brom)fietsers, scooters en motoren is de overtocht met de veerpont gratis en is er geen of nauwelijks wachttijd. Maar nog beter, werk thuis als het mogelijk is.

Als men toch beslist om met de auto voor deze route te kiezen, moet men rekening houden met lange wachttijden. Ze vragen de mensen dan om vooral geduldig te zijn.