Asieldier van de Week

In De Dierenstee wachten zeven honden op een nieuw thuis en de nieuwste bewoner in het hondenverblijf is Simba, een middelgrote kruising van tien jaar oud. Simba mag dan al wat ouder zijn, hij heeft nog volop energie en is een actieve, speelse en eigenwijze hond. Simba heeft echt een lief karakter en is een gezellige huisgenoot, die ook prima in een gezinssituatie past. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd is waar Simba zich prettig bij voelt. Bij zijn vorige baas werd hij weinig alleen werd gelaten en daardoor heeft hij nu last van een lichte verlatingsangst. Moet Simba bij zijn toekomstige baas even alleen thuisblijven, dan moet dat dus langzaamaan worden opgebouwd.
Waar je nog meer rekening mee moet houden als je Simba een fijne oude dag wil gaan geven: hij heeft niet veel geleerd de afgelopen jaren en beheerst bijvoorbeeld de commando’s niet goed. Ook kan Simba tijdens een wandeling flink aan de riem trekken. Komt hij een soortgenoot tegen, dan reageert Simba wisselend. Daarom, en ook omdat hij graag de aandacht van zijn baas voor zichzelf heeft, wordt voor Simba een plek gezocht waar hij het enige huisdier is.
Tot slot is het belangrijk om te vertellen dat na een bloedafname Simba positief testte op Ehrlichia, een tekenziekte. Gelukkig kwam de uitslag van de test nét boven de grenswaarden uit en is er op dit moment geen sprake van een actieve infectie. Wel moet Simba over ongeveer zes maanden opnieuw naar de dierenarts voor een titerbepaling om na te gaan of de Ehrlichia nog steeds inactief is.
Wie interesse heeft in deze vrolijke en leuke hond, kan contact opnemen met De Dierenstee.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.