OSV Oud-Beijerland boekt nuttige overwinning op ZBC’97

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex ‘Olympia’ tegen ZBC’97 de zo broodnodige punten in huis weten te houden. De formatie wist in een doelpuntrijk duel, na een 2-0 ruststand, een overtuigende 6-2 overwinning te behalen op de naaste concurrent. De thuisploeg startte voortvarend tegen het team van trainer Robert Mohan. Met voorzetten vanaf de vleugels drong het de bezoekers terug op de eigen helft. Toch was er een individuele actie van Raylicho Babel voor nodig om in de 16e min. de score open te breken: 1-0. Het veldoverwicht leverde vervolgens geen doelpunten op. Op slag van rust was het echter toch weer Jan Jaspers, die attent reageerde op een vrije trap van Stephan Baaij en van dichtbij ZBC-doelman Rensley Sanchez wel wist te verrassen: 2-0. In de tweede helft liep de thuisploeg al snel uit. Het was Damon Tol, die na een dieptepass de bal beheerst onder de ZBC-doelman wist door te schuiven (3-0) en even later was het Shurnel Francois, die op aangeven van Raylicho Babel de doelman opnieuw wist te passeren: 4-0. ZBC deed in de 66e min. wel iets terug en was het Rui Almeida Monteiro, die een voorzet van Braulison Zimmerman van dichtbij binnen kon schuiven: 4-1. De reactie van de thuisploeg kwam echter al snel en dit keer was het Jan Jaspers, die in de 69e min. een voorzet van Shurnel Francois eenvoudig wist af te ronden: 5-1. Toch waren het de bezoekers, die opnieuw wisten te profiteren van enig gemakzucht bij de thuisploeg en zagen Thayrison Doran na een crosspass op fraaie wijze de 5-2 achter OSV-doelman Donovan Levestone binnenschieten. Maar een minuut later was het aan de andere kant ook weer Damon Tol, die, na een dieptepass van Jan Jaspers, Renzo Dolk een niet te missen kans bood. De aanvaller zag zijn inzet echter tegen de staander eindigen. Maar in de 89e min. was hij wel succesvol door na goed doorzetten de bal wel in het ZBC-doel te plaatsen: 6-2. Ook na vandaag zijn de beslissingen nog niet gevallen en staat er op de laatste speeldag nog veel op het spel voor de clubs in het rechter rijtje.

Op zaterdag 27 mei a.s. is er de (voorlopig) laatste speelronde en reist OSV af naar sportpark Hoge Neerstraat in Etten-Leur voor het duel met Internos, dat vandaag met 6-0 het onderspit delfde bij DFC. ZBC’97 ziet kampioen IFC op bezoek komen, dat ook na de 4-0 thuisoverwinning op Klundert, de komende tegenstander van SSS, nog altijd ongeslagen is. Runner-up Groote Lindt ontvangt, na de 0-1 overwinning bij Zwaluwe, DFC op bezoek. SEOLTO gaat na het 1-1 gelijkspel tegen Hekelingen op bezoek bij Rhoon, terwijl Hekelingen Zwaluwe zal ontvangen. Komend weekend zullen de beslissingen onderin vallen voor de clubs, die veroordeeld zullen zijn tot deelname aan de nacompetitie.

OSV Oud-Beijerland – ZBC’97 6-2 (2-0): 16. Raylicho Babel 1-0; 45. Jan Jaspers 2-0; 50. Damon Tol 3-0; 55. Shurnel Francois 4-0; 66. Rui Almeida Monteiro 4-1; 69. Jan Jaspers 5-1; 82. Thayrison Doran 5-2; 89. Renzo Dolk 6-2.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Loek Visser, Youri van Ruiven, Quinton Burk en Calvin van Beijeren – Edinho Piqué (70. Romano Liefeld), Stephan Baaij, Jan Jaspers en Damon Tol (84. Quinten Balk) – Raylicho Babel (84. Ryan Langenberg) en Shurnel Francois (70. Renzo Dolk).

ZBC’97: Rensley Sanchez – Jordy Kreukniet (46. Malcolm Jeronimus), Luca Ottenheijm, Bright Adouvi en Braulison Zimmerman – Geert Cleef (70. Gregory Gyebi), Mario Bolder en Kenneth Klaverweide – Giovanni Klaverweide (36. Thayrison Doran), Denzel Bziker (46. Rui Almeida Monteiro) en Liomar Jennie.

Arbiter Arie Kant uit Rijswijk (NB) toonde in het sportieve duel slechts een gele kaart aan Jordy Kreukniet van de bezoeker