Brielle – SHO

Met de competitie in de eindfase en er bij alle wedstrijden weer op hetzelfde tijdstip (14.30 uur) wordt afgetrapt stonden bij alle negen wedstrijden in 1C nog belangen op het spel. Dat gold eveneens voor SHO dat met 35 punten door de dit jaar geldende versterkte degradatieregeling nog niet zorgenvrij aan de voorlaatste wedstrijd kon beginnen. Het was ook merkbaar in de werkploeg van SHO waar het groepje trouwe SHO-ers al enige tijd discussieerden over ”wat, waar en hoe” SHO deelname aan de nacompetitie zou kunnen ontlopen. Vooral na de twee achtereenvolgende nederlagen met minimaal verschil tegen de twee lijstaanvoerders RVVH en Heerjansdam. Uiteindelijk is er maar één remedie om uit de misere te blijven en dat is, simpel gezegd, zelf winnen. Maar om nou in de uitwedstrijd tegen Brielle al uit de zorgen te raken was nog wel een dingetje. Vijf keer eerder werd de wedstrijd al op het Geuzenpark gespeeld met twee overwinningen voor beide partijen en de laatste editie eindigde in 3-3 met een zuivere hattrick van Kevin Angel namens SHO in de slotfase. Gescoord werd met 29 doelpunten in de vijf wedstrijden ook volop, vijftien treffers voor Brielle en veertien voor SHO.
In de heenwedstrijd op 28 januari konden Dennis Groosjohan en Alex van Dommelen elkaar de hand schudden voor de toss, ditmaal ontbraken de beide aanvoerders. Groosjohan wegens zijn vijfde gele kaart en de Brielse captain wegens een knieblessure.
Ook SHO’s topscorer Tim de Pender bleef geblesseerd langs de kant en dat maakte het vertrouwen op een goede afloop er bij de SHO-aanhang niet groter op.
Velen herinnerden zich nog dat De Pender zich op 23 februari 2019 als zeventienjarige invaller op de kaart zette door op het Geuzenpark in de slotfase tweemaal te scoren en zo SHO aan een 3-1 overwinning te helpen. Nog verser in het geheugen lag dat Brielle vorige week DCV met een 6-2 nederlaag terug naar Krimpen a/d IJssel stuurde.
Na de gebruikelijke aftastende openingsfase leek Brielle het initiatief over te nemen maar kwam al snel van een koude kermis thuis. In de tiende minuut ontsnapte Jesse Vermaat aan de dekking en slaagde erin om, zwaar gehinderd wat mogelijk tot een strafschop zou hebben geleid, de score te openen: 0-1. SHO kreeg daarmee meer greep op het spel, al bleef Gilliomar Leona bij vlagen een plaag voor het rechterverdedigingsblok van SHO.
Nadat Assad el Harti op de rand zestien werd gestuit mocht Kevin Angel aanleggen voor een vrije trap die eindigde in de Brielse muur. Even later was het wel prijs toen Kevin van een meter of twintig de bal fraai over de wat voor zijn doel staande doelman Keehnen in het doel liet vallen: 0-2.
Het was nu SHO dat de regie volledig in handen had en de gastheren moesten het doen met wat mogelijkheden en halve kansen. Het wachten was op een ruimere Beijerlandse voorsprong. En die kwam er ook vlak voor de rust. Assad el Harti kwam net binnen het strafschopgebied in balbezit, draaide weg en waagde een poging. De inzet leek een prooi voor de sluitpost te worden maar Keehnen blunderde opzichtig en het niet eens al te harde schot verdween in het doel: 0-3 en SHO op rozen.
Na de pauze kwam bij SHO Danny Kanters Yur Snoek aflossen en al direct kreeg de invaller een enorme kans die door de doelman corner werd gewerkt. Uit de hoekschop van Kevin Angel kopte Assad el Harti op de lat en er ontstond een ware scrimmage voor het Brielse doel waarbij het een wonder mag heten dat bij de verschillende inzetten de bal het doelvlak niet passeerde.
Na een klein uur kwamen bij SHO Ingmar van Bruggen en Job van der Meijde de geblesseerde Bart van Eck en ook Jeroen Eikelenboom aflossen. Na ruim een uur kwam de vierde SHO-treffer op het bord. doelman Niels Steehouwer nam buiten zijn strafschopgebied een terugspeelbal vol op de wreef. Mede door ”het windje mee” ging de hoge bal richting vijandelijke doel en, ja hoor, buiten bereik van Keehnen eindigde de ruimtereis van het leer in het net. Waarschijnlijk de eerste keer dat een sluitpost van SHO op een dergelijke manier weet te scoren, hulde voor Steehouwer!
De SHO doelman, gezegend met een meer dan uitstekende trap, was in de thuiswedstrijd tegen BVCB ook dichtbij succes met een bal van eigen helft maar toen verdween het leer maar een meter of wat langs het doel.
Waar Den Briel op 1 april 1572 standhield tegen de Spanjaarden was het Brielse verzet ditmaal in een uur tijd gebroken.
Danny Kanters moest amper twintig minuten na zijn entree er geblesseerd al weer af en werd vervangen door Ricky Bokhoven en even later ging Jesper Troost naar de kant voor Esra Pieters.
SHO ging gewoon verder en Jesse Vermaat zorgde met een schitterende actie en dito uithaal voor 0-5. En ook nummer zes kon nog worden genoteerd, een corner van Kevin Angel werd door Jesse Vermaat afdraaiend in de verre hoek gekopt: 0-6.
Met een, zeker na de rust, bij vlagen ‘masterclass’ voetbal werd Brielle overklast en vertrekkend trainer Gijs Zwaan zal zich ongetwijfeld een ander afscheid van het thuispubliek hebben voorgesteld.
Na afloop meldde de speaker dat 0-6 de grootste thuisnederlaag voor de competitie uit de geschiedenis van Brielle (opgericht 1 juli 2011) was. De doelpuntrijkste wedstrijd zal dan ongetwijfeld Brielle – SHO: 3-6, uit het seizoen 2017/’18 zijn geweest.
Door de ruime zege die, zoals eerder gememoreerd, door vooraf door weinig SHO-ers verwacht was, verzekerden de wit/zwarten zich van weer een nieuw seizoen eerste klasse. Een felicitatie richting spelersgroep en technische staf waard!
De Zwerver, Rijsoord en CVV Zwervers zijn de drie degradanten. SVOD’22 gaat voor herkansing en de andere herkanser wordt Nieuw Lekkerland of Spartaan’20. Periodewinnaars zijn Heerjansdam, RVVH en XerxesDZB. Nummer vier in de eindstand neemt de periodetitel over van de aanstaande kampioen Heerjansdam of RVVH.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Yur Snoek, Bart van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Kevin Angel.
Wissels:
46’ Danny Kanters voor Yur Snoek
57’ Job van der Meijde voor Jeroen Eikelenboom
57’ Ingmar van Bruggen voor Jesper Troost
66’ Ricky Bokhoven voor Danny Kanters
72’ Esra Pieters voor Jesper Troost

Doelpunten:
10’ 0-1 Jesse Vermaat
17’ 0-2 Kevin Angel
44’ 0-3 Assad el Harti
62’ 0-4 Niels Steehouwer
74’ 0-5 Jesse Vermaat
78’ 0-6 Jesse Vermaat

Kaarten:
Scheidsrechter Vincent Koning hield de kaarten op zak.

27-05-2023 SHO – De Zwerver
Zaterdag sluit SHO de competitie af met de thuiswedstrijd tegen De Zwerver. De Kinderdijkers waren enkele weken geleden al zeker van degradatie, derhalve is de komende wedstrijd er een om ‘des keizers baard’.
Zoals het er nu voorstaat is het de laatste wedstrijd in de hoofdmacht van ondermeer Dennis Groosjohan, Ingmar van Bruggen en Esra Pieters.
Let op: Aanvang 14.30 uur, zoals op alle velden in de eerste klasse C!