Verjaardagscadeau ’s-Gravendeel met winst tegen Rockanje

VV S-Gravendeel

Op de 102e verjaardag van de club speelde ’s-Gravendeel zaterdag thuis tegen Rockanje.

Met Rockanje en GHVV ’13 is ’s-Gravendeel in gevecht voor de tweede plaats in de rangschikking. Een belangrijke wedstrijd dus.

De eerste wapenfeiten kwamen van de bezoekers. Laatste man Menno Schruijer bereikte met een dieptepass Michael Poldervaart, die zijn inzet gestopt zag door keeper Jurre de Ronde. Even later was er balverlies op het middenveld bij ’s-Gravendeel, waarbij Michael Poldervaart op de rand van de 16 door Daan van Son kon worden gestopt ten koste van een overtreding. De vrije trap leverde Rockanje niks op.

In de daaropvolgende aanval van ’s-Gravendeel hield de thuisploeg er via Levi Vugts een hoekschop aan over. De afgeslagen bal uit die hoekschop kwam op zo’n 20 meter van het doel bij Sjoerd van Elsen. Die schoot in, de bal werd licht geraakt door een Rockanje-speler, kreeg daardoor een curve mee en verraste keeper René van der Meiden, 1 – 0.

Daarna had ’s-Gravendeel de touwtjes in handen. Bij drie achtereenvolgende aanvallen kreeg eerst Dejan Bislimi de bal van Zoey Hoogwerf aangespeeld. Rockanje wist Bislimi goed te verdedigen.

Even later was er over links een rush van Maurits Kuiper, wiens harde schot door keeper Van der Meiden tot hoekschop werd verwerkt. De volgende aanval volgde uit een doorkopbal van Dejan Bislimi naar de doorlopende Levi Vugts, die in de 16 werd vastgepakt en ten val kwam. Scheidsrechter Pang zag er geen penalty in.

In de 27e minuut kwam Rockanje met 10 man te staan. Een achter de verdediging van Rockanje gespeelde bal kwam tussen de diepgaande Dejan Bislimi en de uitkomende doelman René van der Meiden. Bislimi was eerder bij de bal en wilde die om de uitlopende keeper spelen. Buiten de 16 maakte Van der Meiden hands en kreeg daarvoor rood. Spits Sven Groenenboom moest gewisseld worden voor reservekeeper Bart ’t Mannetje.

Ook hierna bleef ’s-Gravendeel de ploeg met het meeste balbezit en aanvallend gevaar. Op een voorzet van Dejan Bislimi kwam de mee inlopende Lorenzo van der Heijden voor het Rockanje-doel net een teen tekort om gericht in te kunnen schieten. Levi Vugts werd gestuit door invaller-keeper ’t Mannetje en Maurits Kuiper kopte uit een hoekschop net naast.

Deed Rockanje dan nog iets terug? Zeker wel. In de 41e minuut moest Leon de Jong ten koste van geel Delano Diemers neerhalen. De vrije trap van Noah Kompanje was haarscherp in de kruising ingeschoten. Maar met een sublieme redding tikte Jurre de Ronde de bal over de kruising.

Na de thee kwam ’s-Gravendeel al snel op 2 – 0. Met een laag schot verschalkte Dejan Bislimi keeper ’t Mannetje.

Ook hierna speelde ’s-Gravendeel vol op de aanval. Dejan Bislimi bracht Ryan Aarnoudse in stelling, die op zijn beurt aflegde naar Levi Vugts. Die leed balverlies, aanval over.

Even later schoot Ryan Aarnoudse strak in. ’t Mannetje verwerkte ‘m tot hoekschop. Daaruit kwam de bal bij Zoey Hoogwerf. Zijn harde schot werd ternauwernood op de doellijn gestopt.

In de 66e minuut verliep de volgende aanval van ’s-Gravendeel vlekkeloos. Over rechts kon Leon de Jong goed doorstomen. Zijn lage voorzet werd door de inlopende Levi Vugts netjes binnengetikt,

3 – 0.

In de 72e minuut werd de eindstand bereikt. Ryan Aarnoudse, bij wie de eerste helft niet veel lukte, kwam nu zelf in schietpositie. Zijn inzet werd gekeerd door Bart ’t Mannetje, maar kwam voor de voeten van Levi Vugts. Die bedacht zich niet en schoot droog de 4 – 0 binnen.

In de 81e minuut nog maar een ’s-Gravendeel-aanval over meerder schijven. Van links kwam Dejan Bislimi, die speelde de op rechts opkomende Ryan Aarnoudse aan. Na inspelen naar Levi Vugts werd afgelegd naar Wesley Dijkstra, zijn schot werd door ’t Mannetje gepakt.

In de 85e minuut maakte Ryan Aarnoudse een te felle actie op een tegenstander, hij kreeg daarvoor rood van scheidsrechter Pang.

De 4 – 0 winst op de verjaardag van de club werd bij ’s-Gravendeel goed ontvangen, de stemming na afloop was prima.

Op zaterdag 15 april speelt ’s-Gravendeel de volgende competitiewedstrijd, uit de FC Vlotbrug.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong (76e Brian Bos), Daan van Son, Lorenzo van der Heijden, Maurits Kuiper, Sjoerd van Elsen (87e Bart Smilde), Leonard van Maaren (87e Milan Verbaas), Zoey Hoogwerf (76e Wesley Dijkstra), Ryan Aarnoudse, Levi Vugts (87e Dustin Zomerhuis), Dejan Bislimi.