SVOD’22 – SHO

Met de uitwedstrijd tegen SVOD’22 heeft SHO voor dit seizoen de busreizen weer achter de rug. Vooraf mijmerde SHO-trainer Gilberto de Wildt dat, met een blik op de ranglijst, voor zijn ploeg met winst tegen de fusieclub de vierde plek op de ranglijst (met ook gunstige uitslagen op de andere velden) tot de mogelijkheden zou behoren. Dat het nog wel een klusje zou worden om met de punten naar huis te gaan realiseerde de scheidend trainer zich ook wel, omdat SVOD op 12 november brutaalweg met een uitslag van 1-4 de Kikkershoek kon verlaten.
In de laatste tien jaar moest SHO regelmatig richting Zeeland om het daar op knollentuinen op te nemen tegen in degradatienood verkerende tegenstanders die het dan toch lukten om de Beijerlanders met lege, of half gevulde, handen huiswaarts te sturen. Het overkwam SHO ondermeer op bezoek bij Zaamslag, Bruse Boys en De Meeuwen.
Het bezoek op de druilerige zaterdag aan de provincie met de meeste zonuren liep ook nu niet goed af.
SHO begon met vier youngsters (De Pender 21, Vermaat 20, Snoek 20 en Troost 17) aan het karwei op het slechte veld.  
Vooraf leek SHO nog wat mazzel te hebben omdat Sjoerd Verhulst niet meedeed bij de thuisclub. Hij scoorde in de heenwedstrijd op de Kikkerhoek drie van de vier doelpunten.
Van meet af aan kleunden de gastheren er tegenaan zonder nog gevaarlijk te worden. SHO probeerde het ‘voetballend’ maar op de hobbelige grasmat was combinatiespel onbegonnen werk. Daarbij kregen de wit/zwarte aanvallers nauwelijks ruimte van de verdedigers waardoor doelman De Kam in het eerste half uur nauwelijks werk hoefde op te knappen.
Na goed twintig minuten de eerste kans voor SVOD die door Steehouwer knap onschadelijk werd gemaakt. De veelal met lange ballen werkende Zeeuwen maakte het SHO steeds lastiger en een ‘aardige positivo’ onder de toch nog meegekomen SHO-ers bromde al ”als je hier op achterstand komt, kun je het verder schudden”. En na een half uur spelen was het al zo ver. Steehouwer moest redden ten koste van een corner en uit de hoekschop werkte Luuk van Wuyckhuyse de bal bij de tweede paal binnen: 1-0.
SHO werd daarna nog wel wat dwingender maar veel doelgevaar zat er niet bij zodat 1-0 ook de ruststand werd. En dan rijst in de pauze de vraag gaat SHO nog scoren tegen de meest gepasseerde verdediging (53) van 1C? In de negentien voorgaande wedstrijden waren er vier waarin dat SHO niet lukte, tweemaal tegen XerxesDZB, in de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam en uit tegen RVVH, de toppers van de afdeling.
De tweede helft begon met twee verse krachten bij SHO, Bart van Eck en Dedier Bos voor Jesper Troost en Esra Pieters. SHO kreeg meer grip op de strijd en ging meer en meer ook de lange bal hanteren. Trainers zullen dan redeneren dat je daarmee de tegenstander in de kaart speelt maar de omstandigheden lieten weinig andere keus. Het werd een echte vechtwedstrijd en de Beijerlandse druk op het vijandelijke doel steeds ho(o)ger. Na een mooie combinatie met lange ballen, het kan dus toch, kwam Dedier Bos op de splijtende pass van Kevin Angel millimeters te kort om de bal in het doel te werken.
Terwijl het weer harder ging regenen, regende het ook hoekschoppen voor SHO en bij een paar inzetten van dichtbij verdween de bal op miraculeuze wijze niet over de doellijn maar strandden op doelman of verdedigers. Terwijl de voorttikkende klok ook tegenstander van SHO werd deden de SVOD-ers er alles aan om het spel te onderbreken en zo de vaart er uit te halen. Jeroen Eikelenboom liep tegen een gele kaart aan en werd vervangen door Ferdinand Römelingh waardoor Dennis Groosjohan weer naar rechts verhuisde. En Danny Kanters kwam als extra aanvaller Yur Snoek aflossen.
Tussen de bedrijven door moest de SHO-afweer ook attent blijven op uitbraken van de geel/blauwen. In de slotfase doken ook de verdedigers Aron van Schaik en Danny Kerpel voor het doel op maar ook zij konden de taak van breekijzer niet waarmaken. De dolblije thuisclub kon vol overgave de 1-0 voorsprong over de streep trekken waardoor SHO summa summarum in de twee duels tegen SVOD’22 zes punten heeft verspeeld. Derhalve door de nederlaag geen vierde plaats voor SHO maar nog wel steeds achtste al is de voorsprong op Nieuw Lekkerland geslonken tot vier punten en is DCV weer langszij gekomen. De komende vijf wedstrijden krijgt SHO te maken met ploegen uit het linkerrijtje dus is er nog zat werk te verzetten en is relaxen naar de finish er voorlopig niet bij. Hoewel het 1 april was, was de nederlaag geen grap en moest SHO teleurgesteld en chagrijnig de bus in voor de bijna 90 kilometer terugreis.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan; Yur Snoek, Kevin Angel, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Esra Pieters.
Wissels:
46’ Bart van Eck voor Jesper Troost
46’ Dedier Bos voor Esra Pieters  
60’ Ferdinand Römelingh voor Jeroen Eikelenboom
74’ Danny Kanters voor Yur Snoek

Doelpunt:
30’ 1-0 Luuk van Wuyckhuyse

Kaarten:
Scheidsrechter Michael Lindhout uit Leiden, hij floot ook SHO – Spartaan’20 (4-3) op 26 november, had geel nodig voor Danny Kerpel, Jeroen Eikelenboom en Esra Pieters van SHO en Luuk van Wuyckhuyse van SVOD’22.

06-04-2023 SHO – Spijkenisse.
Omdat op paaszaterdag 8 april zowel SHO als Spijkenisse geen competitieverplichtingen hebben spelen zij donderdagavond 6 april een oefenwedstrijd tegen elkaar op de Kikkershoek. Vierde divisionist Spijkenisse staat veertiende met 24 punten uit evenzoveel wedstrijden. Aanvang 20.00 uur.