Fracties stellen kritische vragen over onverwacht besluit tot sloop Korstanjehuis in Klaaswaal

De fracties van Burgerbelangen, Constructief Hoeksche Waard, PvdA, Voorwaards en GroenLinks hebben kritische vragen gesteld over het onverwachte besluit om het Korstanjehuis te slopen. Het buurtcentrum is het kloppend hart van Klaaswaal: een belangrijke ontmoetingsplek voor jong en oud waar vele activiteiten worden gehouden. Net als de inwoners van Klaaswaal zijn de raadsleden overvallen door het nieuws van de sloop. 6 maart jl. werd dit tijdens een bijeenkomst van Bres Accommodaties, die het pand van de gemeente beheert, aan de gebruikers van het Korstanjehuis meegedeeld. Het pand zou in zo’n slechte staat verkeren dat het in juli gesloten wordt en aan het einde van het jaar tegen de vlakte moet.

De genoemde fracties verbazen zich erover dat de gemeenteraad hier via de vrijwilligers over wordt ingelicht. Net zoals de verbijsterde vrijwilligers hebben zij vele vragen. Deze hebben ze direct met spoed aan het college gesteld. Want waarom is dit besluit genomen en pas zo laat met de gebruikers gedeeld en nog niet met de gemeenteraad? Was renovatie niet mogelijk en komt er een nieuw buurthuis? Ook willen de raadsleden weten of de slechte staat geen gevaar oplevert. Volgens de vrijwilligers is het aangeboden alternatief in de kantine van sporthal De Bongerd niet geschikt voor de activiteiten en grootte van de groepen. De fracties vragen het college of hier een oplossing voor wordt geboden en of de kosten voor de gebruikers hoger worden.

BurgerBelangen, Constructief Hoeksche Waard, PvdA, Voorwaards en GroenLinks vinden dat moet worden voorkomen dat de voorzieningen in Klaaswaal, en andere dorpen, achteruitgaan. Voor de gemeenschapszin en bestrijding van armoede zijn een buurthuis als het Korstanjehuis, en de vrijwilligers die zich hier inzetten, van groot belang. Zij willen daarom snel antwoorden op hun vragen.