Wordt kerst het nieuwe sinterklaas?

De sint en piet verdwijnen in grote winkels. Schoentjes zetten bij de Albert Heijn mocht niet meer en de decoraties in de Bijenkorf waren aardig beperkt dit jaar. Tegenovergesteld tot Sinterklaas is kerst heel erg in het beeld. Wordt kerst nu het nieuwe sinterklaas?

De eigenaresse van ‘t Hoeksche Huisje in Numansdorp vertelt dat ze alleen wat cadeautjes in de etalage zat. Nu met kerst staat er een kerstboom in haar etalage en andere accessoires, De etalage is te zien in de foto. “Ja ik verkoop wel nog sinterklaas chocolade.” Kerst chocolade wordt 5 keer zoveel verkocht. De kerstsfeer in Numansdorp is sowieso wel goed aangezien voor elke winkel een kerstboom staat, deze wilde de gemeente al in november plaatsen, maar nee daar waren de eigenaars van de winkels niet mee eens.”Eerst sinterklaas dan kerst.” Dus maandag 5 december begon de kerstsfeer in Numansdorp. “Ik denk op het platteland dat Sinterklaas nog wel een tijdje blijft.” Sinterklaas is echt voor de kinderen en kerst meer voor de volwassenen vertelt Desiree Janssen eigenaar van ‘t Hoeksche huisje.

Tekst: Floortje Appel