FC Binnenmaas wint spannende derby tegen Strijen

Op een druk bevolkt sportpark De Lange Weide werd een wedstrijd gespeeld op het scherpst van de snede waarin het respect van beide ploegen naar elkaar groot was. Met een uitstekende leidende scheidsrechter Bas Persoon die de wedstrijd heel goed aanvoelde en liet doorspelen waar het kon en de kaarten zelfs bijna op zak kon houden was goed om te zien. De opkomst van de beide elftallen met een knallend vuurwerk wat was georganiseerd door de harde kern DLZ van FC Binnenmaas was indrukwekkend en geweldig volgens de pupil van de week Yaro Luijendijk die nog in de optrekkende rook zijn goal van de middag maakte.

FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten was er een goede kans voor Youri van Noort. Zijn inzet werd net door verdediger Jeffrey Molema getoucheerd waardoor de bal net over de kruising scheerde. Maar na 10 minuten gebeurde er iets vreemds. FC Binnenmaas besloot in te zakken en de druk op de opbouw van Strijen te staken. Hierdoor kwam Strijen steeds beter in de wedstrijd en werd zelfs na 20 minuten de bovenliggende partij. Het kreeg hierin ook drie levensgrote kansen. Bij de eerste ging een vervelend voorval aan vooraf. Door een miscommunicatie tussen Mayles Glenn en keeper Thijs Botterhuis kwam Strijen en riante scoringspositie. Maar met een uiterste krachtsinspanning van Leroy Verwey wist die hun van scoren af te houden. Wel ontstond er een woordenwisseling met wat duw en trekwerk tot gevolg tussen de twee kemphanen Mayles en Thijs. Scheidsrechter Persoon loste dit rustig op door de twee te kalmeren en na een handdruk en een knuffel kon er weer verder gespeeld worden. Maar Strijen onder aanvoering van de goed spelende aanvoerder Desi Sanderse rook bloed en stuwde zijn manschappen naar voren. Zelf kwam Desi Sanderse ook in scoringspositie maar Thijs Botterhuis had maar weer eens met zijn voeten een prima redding. Net voor rust was er nog een grote kans voor Wesley Luijendijk. Wesley was aan de aandacht van het rechter verdedigingsblok van FC Binnenmaas ontsnapt. Maar schuin voor het doel was daar weer uitblinker aan FC Binnenmaas zijde doelman Thijs Botterhuis die met een goede redding voor de thuisclub. En na deze hachelijke momenten voor de goal van FC Binnenmaas bleef het dus gelukkig 0-0.

Het verschil in de tweede helft brachten de verse wissels van FC Binnenmaas (Steve van Puffelen, Kris van Efferen en Angelo Puriel) die zeer gretig invielen en lieten zien ook een basisplaats te willen veroveren. Strijen kon hier alleen gespeelde wissels tegenover zetten waarin de zestien jarige Calvin Vermaas de opvallendste was. FC Binnenmaas tapte in de tweede helft uit een ander vaatje en drukte Strijen steeds verder terug. Over de flanken waren de hard werkende Jannick v.d. Laan en de vaak ongrijpbare Angelo Puriel zeer dreigend. Maar ook de keeper van Strijen had een goede dag want hij wist lang zijn team in de race te houden op inzetten van Junior van Esch, Kris van Efferen, Stijn Remmers en Jannick v.d. Laan. Maar na een goede actie over de linkerkant van Angelo Puriel die de vanaf de achterlijn hard de bal voor de goal schoof en zo de voet van Junior van Esch vond was er ook voor de doelman van Strijen geen houden meer aan. Zo kwam de thuisploeg op basis van de tweede helft verdiend op een 1-0 voorsprong. Zoals gezegd kon Strijen niet echt geen vuist meer maken. Een kopbal van Kosta de Wit was het enige wapenfeit nog maar deze werd stijlvol door Thijs Botterhuis klemvast gepakt. Wel vergat FC Binnenmaas de wedstrijd in het slot te gooien. De moe gestreden Junior van Esch kreeg zijn publiekswissel en voor hem kwam in het veld Daan Leggedoor. De van een vervelende blessure terugkomende spits liet direct weer zien gretig en gevaarlijk te zijn maar kon de tweede van FC Binnenmaas niet meer op het scorebord zetten. Met een bal op de paal was hij wel heel dichtbij.