SHO – Spartaan 1920

Met het bezoek van Spartaan 1920 aan SHO kan er weer een club afgestreept worden waartegen SHO nooit eerder competitievoetbal speelde. Spartaan maakte gebruik van de KNVB-regeling om horizontaal over te stappen van zondag- naar zaterdagvoetbal. En het voetballen op zaterdag gaat hen vooralsnog prima af want bij de aftrap waren de gasten van SHO samen met XerxesDZB de koplopers in 1C.
Ondanks de lange blessurelijst was het trainer Gilberto de Wildt toch gelukt om elf frisse spelers het veld in te sturen. Op de reservebank twee “verse” wissels, Esra Pieters en Assad el Harti en omdat doelman Ricardo Bakker in de warming up van de wedstrijd SHO 2 – Jodan Boys 2 geblesseerd afhaakte was Mees Keijzer (17), doelman van SHO O19, de mogelijke stand-in voor Niels Steehouwer. Verder ook nu weer drie spelers die al minuten gemaakt hadden bij het tweede elftal.
Al gelijk vanaf de aftrap drongen de gasten aan maar SHO overleefde de openingsfase en pakte al snel de draad op om de Rotterdammers goed partij te geven. Desondankl was het toch Spartaan wat zo halverwege de eerste helft de score wist te openen. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd hoog in de zestien geslingerd waar Junior Ashu de bal tegendraads in de verre hoek kopte: 0-1. Slechts een paar minuten duurde hun feestje maar, een voorzet van Tim de Pender werd door Rik Schouten binnengekopt: 1-1.
Beide ploegen wilden hun positie op de ranglijst (4e en 2e) waarmaken en gingen voor de volle winst. Dit keer niks van dichtgespijkerde defensies om vervolgens de tegenstander uit te counteren maar gewoon voetballen zoals het ooit was bedoeld.
Een minuut of tien voor de rust kwam Spartaan door een treffer van Luis Baldeh Baldeh (hij heeft echt een dubbele achternaam, dus geen tikfout) opnieuw op voorsprong 1-2. SHO liet het er niet bij zitten, Kevin Angel testte met een hard en laag schot doelman Essajas maar die pakte het leer klemvast. Maar nog net voor de pauze kwam SHO wederom langszij. Uit een corner kopte Tim de Pender de 2-2 binnen.
Na de thee twee ongewijzigde teams die de aanwezigen weer zouden trakteren op een aantrekkelijke pot voetbal. Net binnen tien minuten na de hervatting kwam SHO op voorsprong. Na goed doorgaan van Kevin Angel kwam Tim de Pender in balbezit die vanaf de achterlijn de voor het doel vrijstaande Jesse Vermaat op maat kon bedienen: 3-2.
Spartaan gaf vervolgens nog wat extra gas waarbij SHO af en toe op wankelen stond. Op precies een uur maakte doelman Niels Steehouwer een overtreding waardoor de bal op de stip ging. Eren Yildizturan gaf de Beijerlandse sluitpost geen kans: 3-3.
Even later viel een deel van de veldverlichting uit, doordat -bleek later- in de kantine kortsluiting werd gemaakt.
Bij nog voldoende licht gaf Kevin Angel de bal op maat aan de volledig vrijstaande Rik Schouten maar voor een vrijwel leeg doel schoot de maker van het eerste SHO doelpunt hard naast het domein van Essajas.
Terwijl het ging schemeren gaven steeds meer lampen langs het veld er de brui aan. Uiteindelijk brandden er nog slechts vier van de zestien lampen op de achttien meter hoge masten. Ondanks het ongerief liet scheidsrechter Lindhout toch doorspelen.
Op driekwart van het duel nam Kevin Angel in de hoek bij de kantine een hoekschop die door Tim de Pender feilloos werd ingekopt: 4-3. De Wildt vond het daarna tijd voor wat verse krachten, Esra Pieters kwam er in voor Rik Schouten en Yur Snoek voor Jesse Vermaat. Met nog ruim tien minuten op de klok, die de stroomstoring wel stoïcijns overleefde, ontsnapte SHO aan een nieuwe gelijkmaker toen een bal afketste op de binnenkant van de paal van het SHO-doel. Voor nog wat extra zekerheid achterin kwam Aron van Schaik Tim de Pender aflossen, die met twee doelpunten en twee assists wel man of the match genoemd mag worden.
SHO hield stand en kreeg zelfs nog een paar mogelijkheden terwijl er steeds meer lampen weer aangingen. De beste was voor Kevin Angel, hij probeerde het met een lob van de rand zestien maar de bal miste het doel op luttele centimeters. Na nog wat extra tijd, niet zoveel als de nieuwe norm die in het Midden Oosten wordt gehanteerd, hield Lindhout het bij weer volop brandende veldverlichting voor gezien waardoor SHO na vier weken (2-0 tegen toenmalig lijstaanvoerder DCV) weer eens de volle winst kan bijschrijven. Omdat ook XerxesDZB onderuit ging is DCV nu opnieuw lijstaanvoerder.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Rik Schouten, Ingmar van Bruggen; Kevin Angel, Tim de Pender, Jesse Vermaat.
Wissels:
71’ Esra Pieters voor Rik Schouten
77’ Yur Snoek  voor Jesse Vermaat
85’ Aron van Schaik voor Tim de Pender  
Doelpunten:
24’ 0-1 Junior Ashu
27’ 1-1 Rik Schouten
35’ 1-2 Luis Baldeh Baldeh
43’ 2-2 Tim de Pender
53’ 3-2 Jesse Vermaat
60’ 3-3 Eren Yildizturan (strafschop)
68’ 4-3 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Michael Lindhout (geen familie van Allard Lindhout scheidsrechter betaald voetbal) uit Leiden, floot SHO vorig seizoen éénmaal. Dat was op 23 oktober 2021 de wedstrijd Brielle – SHO (3-3), met een loepzuivere hattrick van Kevin Angel Queijo die daarmee in het laatste kwartier binnen ongeveer tien minuten de 3-0 voorsprong van de thuisclub wegpoetste, had gele kaarten voor Jeroen Eikelenboom en Bart van Eck van SHO en Sany Ayeva en Luis Baldeh Baldeh van Spartaan 1920.