Papendrecht – SHO Fidus Cup

11 Oktober werd in de eerste ronde in het toernooi om de Fidus Cup de wedstrijd Papendrecht – SHO gespeeld. Voor de vierde keer in dit kalenderjaar stonden beide ploegen tegenover elkaar waarvan voor de derde keer op dinsdagavond. Op dinsdag 22 maart werd Papendrecht – SHO voor de competitie 0-2, een week later werd het op de Kikkershoek voor de Fidus Cup 6-1 en op zaterdag 16 april werd het voor de competitie, ook op de Kikkershoek, 3-0. In het voor beide clubs tamelijk belabberde vorig seizoen was SHO derhalve in de onderlinge duels de meer dan duidelijk bovenliggende partij.
Inmiddels zijn we een half jaar verder en is SHO nog steeds eerste klasser en gaat Papendrecht er alles aan doen om het verloren terrein zo snel mogelijk te heroveren. Zij zijn wat dat betreft op de goede weg met de volle buit na drie wedstrijden.
SHO trainer Gilberto de Wildt beschouwde het tussendoortje sowieso als oefenwedstrijd die hij toch wel graag wilde winnen en het elftal die voor de winst zou moeten zorgen op het Slobbegors bestond uit een mix van de selectieteams SHO 1, SHO 2 en SHO O23.
In het eerste deel van de wedstrijd was het behoorlijk wennen aan SHO kant en werd er tamelijk balverlies geleden. Papendrecht profiteerde al snel van de wanorde die af en toe heerste achterin bij SHO en kwam na een minuut of tien op 1-0 door een kopbal in de verre hoek.
Van lieverlee ging het beter bij SHO en via een rare klutsbal zorgde Assad el Harti voor de gelijkmaker 1-1. Er ontstonden voor beide elftallen mogelijkheden en bij SHO had doelman Ricardo Bakker een paar goeie ingrepen nodig om de balans in evenwicht te houden.
Kort voor de rust viel uit het niets de 1-2. Jesper Troost (17) haalde van buiten het strafschopgebied uit en de bal verdween in het Papendrechtse doel.
Na de pauze – met bij SHO Ferdinand Römelingh voor Bowie van de Veerdonk – was het in no time weer gelijk. Papendrecht kon ongehinderd opstomen en ook doelman Bakker was gezien: 2-2. SHO grensrechter Jan Berkenbosch had buitenspel geconstateerd maar scheidsrechter Bert van Rooden kon daar niet in meegaan.
Bij SHO kwam Aron van Schaik er in voor Sam Reedijk en Yur Snoek verving Assad el Harti. Snoek (net 19) leek al snel SHO weer op voorsprong te zetten maar de doelman pareerde het harde schot. Ook de thuisclub kreeg nog een paar kansen op de winst maar het vizier stond niet op scherp. In de 82e minuut brak Rik Schouten op links door en zijn goeie voorzet werd door Dedier Bos afgerond: 2-3.
In de laatste minuut vloerde doelman Bakker een Papendrechter en Van Rooden wees naar de stip. In hetzelfde doel waar op 22 maart Robin Winkels vanaf elf meter feilloos de openingstreffer maakte faalde nu de Papendrechtse strafschopnemer oog in oog met Bakker, die de pingel stopte. Kennel;ijk had de scheidsrechter geen zin meer in een mogelijke strafschopserie want hij maakte er meteen na de ingreep van de SHO goalie een eind aan zonder blessuretijd bij te trekken. SHO gaat na een voor de toeschouwers leuke wedstrijd door naar de tweede ronde.

Opstelling SHO:
Ricardo Bakker; Job van der Meijde, Sam Reedijk, Dennis Outermans, Bowie van de Veerdonk; Rowdy Rijsdijk, Jesper Troost, Roy van der Pligt; Dedier Bos, Assad el Harti, Rik Schouten
Wissels:
46’ Ferdinand Römelingh voor Bowie vd Veerdonk
55’ Aron van Schaik voor Sam Reedijk
60’ Yur Snoek voor Assad el Harti
Doelpunten:
10’ 1-0
26’ 1-1 Assad el Harti
42’ 1-2 Jesper Troost