SHO – CVV Zwervers 2-1

Nu de herfst echt is aangebroken is het competitievoetbal eveneens van start gegaan.
Het zal een zwaar seizoen gaan worden vanwege de herstructureringsplannen van de KNVB. Zo zal het aantal eerste klassen van momenteel 11 naar 8 in het seizoen 2024/25 worden teruggebracht.
Voor wat betreft degradatie betekent het dat aan het einde van de rit er drie clubs rechtstreeks uitgaan en twee clubs nacompetitie gaan spelen.
Concreet: de negende plek op de ranglijst is laagste positie om veilig te zijn.
De kampioen in deze afdeling promoveert naar de vierde divisie. Voor de periodekampioenen zal dat een hels karwei worden.
De periodewinnaars uit de eerste klasse A t/m F spelen met de herkansers uit de vierde divisies A en B om twee (2) plaatsen in de vierde divisie.
Er strijden dus 22 clubs om twee promotieplaatsen. Weet men in ieder geval waar ze aan toe zijn en om niet in de problemen te komen zullen toch wel 34 punten noodzakelijk zijn.
Als hoogst spelende club in de Hoeksche Waard startte SHO op eigen veld tegen het van de zondag overgekomen CVV Zwervers en vooraf was het moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn.
In de voorbereiding stonden er bij SHO afwisselend drie keepers onder de lat en viel de keuze van de nieuwe SHO-trainer Gilberto de Wildt op Niels Steehouwer als eerste keeper.
De 26-jarige sluitpost, inmiddels al 20 jaar lid van SHO, kreeg tegen Zwervers niet al te veel te doen maar viel niet op een fout te betrappen.
De tegentreffer van de volledig vrijstaande O’Neal Maatsen kon hem niet worden verweten.
Verder had De Wildt een basisplaats ingeruimd voor Jesse Vermaat (19) en maakte ook de van HBSS overgekomen Assad el Harti (32) het competitiedebuut in de Beijerlandse hoofdmacht.
Lang duurde het optreden van El Harti als aanspeelpunt in de spits niet. Nog voor het eerste afwachtende kwart van het duel er op zat ging de targetman met op het oog hamstringklachten naar de kant en werd vervangen door Tim de Pender.
SHO ging meer en meer de teugels in  handen nemen en in de 25e minuut kreeg Zwervers een hoekschop van SHO niet weggewerkt waarna in derde instantie Esra Pieters de bal in het doel kogelde: 1-0.
Na een goed half uur speelde de doelpuntenmaker Jesse Vermaat goed vrij maar de 19-jarige kon de bal onvoldoende kracht meegeven waardoor doelman Godijn kon ingrijpen. 
Voor de pauze kreeg SHO nog een aantal mogelijkheden maar er kon niet van worden geprofiteerd.
Na de rust drongen de gasten aan en omdat SHO even de controle vergat kon Maatsen al na vijf minuten scoren: 1-1.
Maar twee minuten later kwam SHO weer aan de leiding. Een vrije trap van ruim buiten de zestienmeter werd door specialist Kevin Angel, samen met El Harti de enige zonder verleden in de SHO-jeugd en inmiddels aan zijn zesde seizoen bezig in het wit/zwart, via de binnenkant van de paal in het doel gekrult: 2-1.
Kort daarna leek er een overtreding te worden gemaakt op Jesse Vermaat maar scheidsrechter Verhoeve liet doorspelen, waarna de ingreep op een speler van de gasten wel bestraft werd.
Na verzorging van Vermaat kon de vrije trap door Zwervers worden genomen en kon doelman Steehouwer ternauwernood de bal uit de kruising tikken.
De hoekschop leverde vervolgens niks op.
Jesse Vermaat ging toch naar de kant en werd vervangen door Ingmar van Bruggen. In het laatste deel van de wedstrijd, die door SHO eerder in het slot had moeten worden gegooid, kwamen Roy van der Pligt en Rowdy Rijsdijk erin voor Bart van Eck en Esra Pieters. Rijsdijk kreeg diep in blessuretijd nog een enorme kans toen hij vrij op de keeper af kon, maar de doelman kon redden.
Scheidsrechter Verhoeve vond het toen ook prima en blies voor het einde waarmee SHO een eerste klap, die een daalder waard is, uitdeelde en daarmee een prima start heeft.
Het was al weer even geleden dat SHO met winst de competitie wist te beginnen. In het seizoen 2018/19 eindigde de openingswedstrijd op de Kikkershoek tegen BVCB ook in 2-1.
Doelpuntenmakers toen Joost Both en Ricky Bokhoven.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Jesse Vermaat, Robin Winkels; Kevin Angel, Assad el Harti, Esra Pieters.
Wissels:
20’ Tim de Pender voor Assad el Harti
62’ Ingmar van Bruggen voor Jesse Vermaat
75’ Rowdy Rijsdijk voor Bart van Eck voor Jeroen
75’ Roy van der Pligt voor Esra Pieters
Doelpunten:
25’ 1-0 Esra Pieters
50’ 1-1 O’Neal Maatsen
52’ 2-1 Kevin Angel
Kaarten:
Scheidsrechter Arjan Verhoeve uit Barendrecht had gele kaarten voor Dennis Groosjohan en Esra Pieters van SHO en Swendy Albertus en Levron Raphael van CVV Zwervers