Asieldier van de Week

De een jaar oude Mechelse herder Rico wacht al bijna een jaar op een nieuwe baas. Hij werd op jonge leeftijd geadopteerd door iemand die te onzeker was en dat heeft ertoe geleid dat Rico flink kan uitvallen naar andere honden én mensen. En juist Rico heeft een duidelijke en consequente leider als baas nodig, want ben je onzeker, dan neemt Rico de leiding over en gaat hij zijn baas beschermen.
Daarnaast is Rico snel overprikkeld en dat kan door álles zijn. Als het hem te veel wordt, kan hij om zich heen gaan happen, ook naar zijn baas. In de opvang heeft Rico geleerd om te gaan met zijn prikkels door middel van snuffelen en het verleggen van zijn focus. Gelukkig is Rico een hond die graag iets leert én graag wil werken voor zijn baas, daarom is het uitvallen al een stuk minder geworden. Uiteraard moet de toekomstige eigenaar van Rico het trainen na adoptie voortzetten.
Voor mensen die hij kent, is Rico heel erg lief! Het ligt dan ook niet aan zijn karakter dat Rico op zijn leeftijd al op zoek is naar een nieuwe baas, maar Rico past gewoonweg niet bij elke persoon en in elke thuissituatie en is daarnaast een hond waarmee gewerkt moet worden. Voor Rico wordt een rustig thuis gezocht zonder kinderen en andere huisdieren, al kan de aanwezigheid van een stabiele teef een goede invloed op hem hebben. Rico wordt geplaatst in een omgeving met zo min mogelijk prikkels, het liefst ergens buiten de bebouwde kom. Niet alleen omdat Rico snel overprikkeld is, maar ook omdat hij nogal waaks is en veel blaft.

Welke ervaren liefhebber van Mechelse herders kan Rico de juiste plek bieden en gaat met hem aan de slag?


Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.