Zinkwegse Boys kan niet overtuigen

De competitiestart voor Zinkwegse Boys was de uitwedstrijd tegen en in Stellendam. De generale repetitie van de Oud-Beijerlanders (1-2 verlies tegen Perkouw) was duidelijk minder dan die van de thuisploeg. (5-0 winst tegen Transvalia), maar toch waren de bezoekers vol vertrouwen naar het vissersdorp afgereisd. Dit bleek onterecht. De Oud-Beijerlanders trachtten controlerend te voetballen, maar kwamen nooit goed in hun spel door de steeds succesvol snel storende Stellendammers die bij balbezit direct met lange diepe passes de snelle voorwaartsen lanceerden. Dit op zich simpele concept bleek succesvol. In de 17e minuut scoorden de thuisploeg pijnlijk simpel de 1-0 uit een keurig uitgespeelde uitbraak. Daarna werd het spel van ZWB nog onzekerder. Stellendam was fysiek veel sterker. De bezoekers waren te gehaast in de opbouw, waardoor er van echt aanvallen weinig terechtkwam. Het is juist de thuisploeg, die keer op keer gevaarlijk werd, hetgeen leidde tot een aantal corners. Uit één van die corners (30e minuut) werd de bal net over gekopt. In de 37e minuut was het wel raak. Onnodig balverlies bij een aanval van de bezoekers, waarbij (te-)veel spelers vóór de bal lopen bleek fataal. Haast kinderlijk eenvoudig profiteerde Stellendam: de bal ging via de binnenkant van de paal het Beijerlandse doel in. De teams gingen met een 2-0 stand rusten. In de tweede helft probeerde Zinkwegse Boys door wat feller de strijd aan te gaan de wedstrijd nog te kantelen, maar al na 6 minuten werd het verzet definitief gebroken. Keeper Arne de Jong schoot bij het wegwerken van de bal ongelukkig tegen een tegenstander. 3-0. De wedstrijd was gespeeld. Dat het in de 62e minuut nog 4-0 werd was slechts van belang voor de statistieken. Doelpuntenmakers voor Stellendam: Arie Bravenboer (2×), Michael Mettrop en Nino Wielaard. De van Flakkee afkomstige scheidsrechter Jan van Vugt floot een op dit niveau niet onverdienstelijke wedstrijd.