FC Binnenmaas speelt bekerduel met NSVV gelijk

FC Binnenmaas

10 September stond voor de equipe van trainer Michel van Noort het 2e poule duel voor de districtsbeker op het programma. Een ware hoekse waardse derby tegen het Numansdorpse NSVV. Beide ploegen hadden hun eerste duel weten te winnen dus de winnaar vandaag zou doorgaan in het bekertoernooi.

Onder ideale  weersomstandigheden en een heerlijke grasmat maakten beide partijen er een aantrekkelijk duel van. NSVV begon beter aan de wedstrijd maar wist geen grote kansen hierin af te dwingen. Dit kwam mede omdat de rechtsbuiten van de thuisclub te lang treuzelde met zijn afwerking zodat de verdediging van FC Binnenmaas nog op tijd redding kon brengen. In de 18e minuut liet FC Binnenmaas van zich horen en het was ook direct raak. Youri van Noort stuurde Daan Leggedoor de diepte in en die wist met een mooie schijnbeweging Jessy Fortes het bos in te sturen en hard in de korte hoek oud doelman van FC Binnenmaas Jarmo Hartgers te verschalken, 0-1. Door de voorsprong ging FC Binnenmaas iets makkelijker spelen en er kwamen dan ook meer kansen op meer. Mayles Glenn gaf vanaf links een goede voorzet maar de afstemming tussen beide spitsen Daan Leggedoor en Junior van Esch was niet goed waardoor de bal bij de eerste paal weggewerkt kon worden. In minuut 37 onderschepte Steve van Puffelen een  inspeelbal en stuurde Daan Leggedoor weer diep. Daan kapte zich weer goed vrij maar nu wist Jarmo Hartgers wel met de voet redding te brengen. Maar ook NSVV probeerde voor rust nog de gelijkmaker te forceren en dacht daarin hulp van de scheidsrechter te krijgen. Steve van Puffelen stopte met een sliding in de zestien Peter-Jan Cazander af. De scheidsrechter leek richting de penaltystip te wijzen. Maar dit bleek tot opluchting van FC Binnenmaas voor een achterbal te zijn.Toch kwam de gelijkmaker er net voor rust en daar had NSVV de hulp van FC Binnenmaas voor nodig. Een foute breedtebal werd onderschept die direct werd diepgestoken op Simon van Rheeden. Die stuitte eerst nog op doelman Thijs Botterhuis maar in de rebound werd hij onreglementair door een verdediger van FC Binnenmaas afgestopt en zo ging de bal alsnog op de stip. De aanvaller van NSVV bleef koel en stuurde Thijs Botterhuis de verkeerde kant op en bepaalde zo de ruststand op 1-1.

Na rust ging de wedstrijd weer redelijk gelijk op maar echt veel kansen ontstonden er niet. NSVV kreeg 2 mogelijkheden om vanaf 18 meter via een vrije trap gevaarlijk te worden en FC Binnenmaas was 2x gevaarlijk via Jannick v.d. Laan die het doel net iets te hoog zocht. NSVV kwam in minuut 82 een beetje uit het niets op voorsprong. Er twee belangrijke duels op het middenveld en rand zestien verloren waardoor Sjoerd Hofstede vrij werd gespeeld en vrij op doel kon uithalen. Thijs Botterhuis wist de inzet te keren maar de slim meegelopen Simon van Rheeden wist de rebound in het netje te tikken. 2-1 dus voor de gastheren. FC Binnenmaas gebruikte al zijn wisselspelers om het tij te keren en zes minuten na de goal van NSVV was daar ook de beloning via Jianno Andrade Dos Reis Borges. Na een mooie rush van Rivet Nefuani die over links de achterlijn haalde en de bal mooi terugtrok en zo dus Jianno bereikte. Jianno had geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd en zo met een boog over keeper Hartgers onder de lat viel, 2-2. Over de gehele wedstrijd gezien was dit ook een terechte uitslag die beide ploegen dus op 4 punten bracht.

FC Binnenmaas reist volgende week zaterdag af naar Spartaan’20 om daar om 15.30 uur af te trappen en heeft aan een gelijkspel genoeg om verder te bekeren. NSVV speelt een uurtje eerder ook aan de Oldegaarde tegen Coal