Strijen – SHO

In de tweede speelronde van het districtsbekertoernooi speelde SHO een uitwedstrijd tegen Strijen. Zes jaar geleden stond dezelfde wedstrijd ook op het bekerprogramma en toen werd het voor SHO een tamelijk moeizaam tot stand gekomen dubbelblank gelijkspel. SHO had de ‘eer’ om in een poule van drie ploegen de eerste twee speelrondes in aktie te moeten komen en dat betekent niks meer of minder dan beide wedstrijden winnen om zeker te zijn door te kunnen gaan in het toernooi. Vorige week werd de eerste stap gezet door DBGC met een 4-1 nederlaag naar huis te sturen, maar de volgende stap zetten tegen een Hoeksche Waardse ploeg is toch weer ‘different cake’, volgens Van Gaal. De laatste tweemaal dat SHO voor de competitie bij de kanaries te gast was eindigden de duels onbeslist, in 2008/09: 2-2 en in 2011/12: 1-1. De meest smadelijke nederlaag waarop Strijen SHO trakteerde was de finale van de nacompetitie 2009/10. Op het veld van Smitshoek werd het 3-0, met ondermeer twee doepunten van Steven van Vliet. Door de nederlaag degradeerde SHO naar de tweede klasse en kon Strijen zich laten huldigen als eerste klasser. Overigens zongen de kanaries maar één seizoen hun lied op het hogere niveau want de dertiende plaats was goed voor degradatie. SHO deed het beter en werd kampioen zodat de rollen weer werden omgedraaid.
Hoewel de weerprofeten een sombere zaterdag voorspelden kon onder prima omstandigheden worden afgetrapt. Bijna was het na vijf minuten al raak. Na een onoverzichtelijke situatie voor het Strijense doel eindigde een slim hakballetje van Esra Pieters op de paal. In de twaalfde minuut mocht Kevin Angel van net buiten de zestien een vrije trap nemen nadat hij was gevloerd. Met een fraaie curve liet hij doelman Roobol kansloos: 0-1. Met de voorsprong hoefde SHO zich niet echt meer in te spannen en zeker niet meer toen Robin Winkels nog binnen de eerste twintig minuten de bal van – ook al – buiten de zestien over Roobol in het net deponeerde: 0-2. Daarmee had SHO het ticket voor de knock outfase van het bekertoernooi vrijwel binnen. De gastheren probeerden het nog wel maar SHO kon alle gevaar moeiteloos neutraliseren. Het enige dat de aanwezige Beijerlandse aanhang hun favorieten kon verwijten was dat niet al voor de pauze de marge verder werd vergroot. Een aantal riante mogelijkheden konden niet worden benut.
Na de pauze stond het vizier aanmerkelijk scherper, al zal ook hebben meegespeeld dat de thuisploeg er steeds moedelozer ging uitzien. Al snel tekende Robin Winkels voor de 0-3. Na geknoei in de Strijense afweer kon hij van (alweer) buiten de zestienmeter de bal in het lege doel schieten. Daarna voerde SHO met zekere regelmaat de score verder op. Jesse Vermaat had een assist op Esra Pieters: 0-4. Strijen antwoordde net een ferme uithaal waarbij de bal op de kruising van het SHO doel eindigde.
Tim de Pender zorgde vervolgens voor 0-5 waarna Strijen via Dion van Kralingen de eer kon redden: 1-5. Na gegoochel van Kevin Angel bij de Strijense achterlijn waarbij zijn tegenstander bijna tureluurs werd, passte hij op de inkomende Ingmar van Bruggen: 1-6. Al het tweede doelpunt van de middenvelder in dit nog maar kort lopende seizoen. In de laatste drie jaar wist Van Bruggen steeds tweemaal te scoren, wellicht gaat dit jaar zichzelf overtreffen.
In de slotminuut was Rik Schouten niet egoïstisch en bezorgde hij de bal als op een presenteerblad aan Tim de Pender: 1-7.
SHO sluit met de zevenklapper de voorbereiding ongeslagen af waarbij met 37 doelpunten over de productie niet kan worden geklaagd, maar met 18 tegendoelpunten is er toch nog wel tamelijk bewolking aan de lucht. Daarbij aangetekend dat nog niet tegen een eerste klasser is geoefend. Derhalve is het lastig in te schatten hoe ver de nieuwe trainer Gilberto de Wildt het team al op de rails heeft staan.

Opstelling SHO:
Ricardo Bakker; Dennis Groosjohan, Sam Reedijk, Danny Kerpel, Jeroen Eikelenboom; Rowdy Rijsdijk, Roy van der Pligt, Robin Winkels; Kevin Angel, Jesse Vermaat, Esra Pieters.
Wissels:
58’ Bart van Eck voor Jeroen Eikelenboom
62’ Ingmar van Bruggen voor Rowdy Rijsdijk
62’ Tim de Pender voor Esra Pieters
62’ Rik Schouten voor Robin Winkels
75’ Mischa Bal voor Dennis Groosjohan.
Doelpunten:
12’ 0-1 Kevin Angel
19’ 0-2 Robin Winkels
53’ 0-3 Robin Winkels
62’ 0-4 Esra Pieters
68’ 0-5 Tim de Pender
75’ 1-5 Dion van Kralingen
80’ 1-6 Ingmar van Bruggen
89’ 1-7 Tim de Pender