Felicitaties voor diamanten echtpaar Steenhorst-Schalks uit Puttershoek

Op 21 augustus 2022 was het 60 jaar geleden dat de heer B.J. (Ben) Steenhorst (81) en mevrouw C.A.G. (Corry) Steenhorst-Schalks (81) in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Adriaan van der Wulp feliciteerde het echtpaar vandaag met hun diamanten huwelijk. Namens het gemeentebestuur bracht hij voor deze feestelijke gelegenheid een boeket bloemen en het ingelijste gedicht `Tweezaamheid´ van de dichter van de Hoeksche Waard, Rick Jan Hitzerd, mee.

Ben (geboren in Vlaardingen) en Corry (geboren in Tilburg) hebben  elkaar in Tilburg ontmoet en zijn daar getrouwd. In 1965 zijn ze in de Hoeksche Waard komen wonen. Meneer ging toen bij de melkfabriek in Maasdam (Campina) werken. Mevrouw heeft 42 jaar in de thuiszorg gewerkt. Meneer Steenhorst is ook 30 jaar vrijwilliger geweest bij de brandweer Maasdam en na de fusie Maasdam/Puttershoek. In 2000 is hij daarmee gestopt.

Het echtpaar heeft 2 kinderen (een zoon en een dochter), 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Sportief en actief als vrijwilliger

Mevrouw heeft lang getennist, maar is daarin niet meer actief. Wel fietst ze dagelijks zo´n 40 kilometer in de Hoeksche Waard. Haar man gaat af en toe met haar mee. Hij maakt al jaren deel uit van de werkgroep FC Maasdam, waar hij bekend staat als `Ome Ben´. Bij de voetbalvereniging zijn ze blij met hem als plaatsvervanger van de goedheiligman. Verleden jaar is meneer gehuldigd als lid van verdienste van FC Binnenmaas. Daarmee is hij officieel toegevoegd aan de eregalerij van leden van verdiensten van deze fusieclub.