FC Binnenmaas speelt gelijk bij buurman ‘s-Gravendeel

FC Binnenmaas speelde zaterdag 13 augustus onder tropische omstandigheden zijn 2e oefenduel van het seizoen 2022-2023. De dinsdag ervoor had het met 6-4 gewonnen van FC Vlotbrug. Er was voorafgaande aan de wedstrijd tegen ‘s Gravendeel een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden Heroen de Kool.

FC Binnenmaas kwam goed uit de startblokken en nieuwkomer Angelo Puriel kreeg twee goede kansen. De eerste schoot hij te gehaast over en de tweede was een kopbal die naast de goal vloog. Na 7 minuten kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong. Na balverlies op het middenveld en slap ingrijpen van de verdediging kon Perrie Huisman afronden na een scherpe voorzet van Ryan Aarnoudse. Een minuut later was het alweer gelijk. Goed druk zetten leverde balbezit op en Daan Leggedoor kon de 1-1 op het bord zetten. Maar na weer te slordig zijn in balbezit kon ‘s Gravendeel de diepte induiken. Een duidelijk geval van buitenspel werd door de scheidsrechter weggewuifd en zo kon oud spits van FC Binnenmaas Dejan Bislimi het laatste zetje geven en de seuters dus weer op voorsprong zetten, 2-1. Maar weer had FC Binnenmaas snel een antwoord. Weer was het Daan Leggedoor die hard uithaalde, 2-2. Maar weer kwam ‘s Gravendeel op voorsprong. Een domme overtreding aan de zijkant van de zestien leverde een vrije trap op. De voorzet werd snoeihard binnengekopt door Maurits Kuipers, 3-2. Weer kon FC Binnenmaas in de achtervolging. Net voor het rustsignaal schoot doelman Jurre de Ronde verkeerd uit. De bal kwam in de voeten van Angelo Puriel die niet zelfzuchtig was en Stijn Remmers bediende. Die schoot rustig de bal in de hoek. Een 3-3 ruststand dus.

Er werd in de rust volop gewisseld om zo iedereen zijn “opbouw” minuten te geven. FC Binnenmaas wilde snel zaken doen na rust en schroefde het tempo op. De ingevallen Junior van Esch kreeg een aantal goede kansen waarvan hij er eentje benutte die door de scheidsrechter werd afgekeurd terwijl de vlagger van ‘s Gravendeel de vlag naar beneden hield. Ook had Junior een penalty verdiend toen hij toch echt duidelijk aan het shirt werd getrokken en ook werd aangetikt. Maar ook nu wilde de scheidsrechter niet meewerken. Misschien kwam dit wel door het soms teveel ageren van zowel spelers, staf en supporters op de man in het zwart. Laten we meer op ons eigen spel letten en niet teveel op de leiding. Laten we het erop houden dat iedereen door de hoge temperaturen snel was overgekookt. Toch kwam FC Binnenmaas eindelijk een keer op voorsprong. Een goede actie van Jannick v.d. Laan die zijn tegenstander te snel af was en uit een moeilijke hoek toch doelman de Ronde wist te passeren, 3-4. Maar het dappere ‘s Gravendeel gaf niet op en omdat FC Binnenmaas zijn kansen niet benutte werd het toch nog een gelijkspel. Weer was de rappe Ryan Aarnoudse zijn tegenstander de baas en bediende de inlopende Luke Remijn bij de tweede paal. Die liet doelman Lars Remmers kansloos en zo werd het dus nog 4-4.