Uitwinst ’s-Gravendeel bij Zwarte Pijl

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel weet in ieder geval weer wat winnen is. Met de 1-4 winst tankt het wat vertrouwen voor het vervolg in de nacompetitie. Al vroeg in de wedstrijd kwam ’s-Gravendeel op 0-1. Een voorzet vanaf de linkerflank van Kevin Fortuin werd fraai door Brandon Schotsborg achter zijn eigen doelman gekopt.

Helaas duurde de voorsprong maar vijftien minuten. Zwarte Pijl kwam op gelijke hoogte via Abel Hagos Kahsai. Hoewel de assistent-scheidsrechter aan de kant van ’s-Gravendeel een signaal gaf voor buitenspel werd het doelpunt toch goedgekeurd. Er waren aan weerskanten nog wel wat mogelijkheden om te scoren. Aan de kant van ’s-Gravendeel kwam Zoey Hoogwerf net een teenlengte tekort na een knappe steekpass van Robbie van de Weg. Niet lang daarna kopte Lorenzo van der Heijden de bal na een genomen corner in de handen van doelman Evander Bandt.

Met de 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

De tweede vijfenveertig minuten zag er aan de kant van ’s-Gravendeel aantrekkelijker uit. Na tien minuten spelen in het tweede gedeelte een knappe actie van Perrie Huisman. Maar Huisman miste op dat moment net de finesse om af ronden. Na een uur spelen toch een voorsprong voor ’s-Gravendeel. Leon de Jong zette goed door aan de rechterkant en het was Zoey Hoogwerf die de bal achter Bendt werkte, 1-2.

De 1-3 volgde snel hier achteraan. Nu was het Ryan Aarnoudse die aan de rechterkant goed doorkwam. Dejan Bislimi wist het net te vinden, waar gezegd moet worden dat doelman Bendt de inzet van Bislimi niet goed verwerkte. Maar zulke doelpunten tellen ook gewoon.

Het waren vijf lekkere minuten voor ’s-Gravendeel. De 1-4 viel in minuut vijfenzestig. Ryan Aarnoudse mocht de tweede assist achter zijn naam zetten. Nu bereikte hij Perrie Huisman, die nu wel met finesse de bal achter zijn standbeen in het doel werkte. ’s-Gravendeel kreeg hierna nog wat mogelijkheden om wat verder weg te lopen bij Zwarte Pijl, maar slaagde er niet in.

Zwarte Pijl kreeg zelf nog wel een kansje, maar Roger Blankendal schoot ver over het doel.

Met opgeheven hoofden verlieten de Seuters na negentig minuten het veld.

Hopelijk kan het een goed vervolg geven volgende week in de eerste nacompetitiewedstrijd tegen vierdeklasser MSV ’71. De uitwedstrijd in Maassluis begint om 14.30 uur.

Opstelling Zwarte Pijl:

Evander Bendt, Don-Sergio Bergtop, Gavir Breidel (Clays Schaper), Brandon Schotsborg (Mitchell Simson), Ismail Celen, Abel Hagos Kahsai, Raymillo Delba (Roger Blankendal), Darrel Sno, Francis Jackson, Davnon Fikki, Oswaldo Peiter

Opstelling ’s-Gravendeel

Jurre de Ronde, Lorenzo v/d Heijden, Leon de Jong, Job v/d Vorm (65ste Nick Kranendonk), Ryan Aarnoudse, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman, Dejan Bislimi (65ste Tristan Ton), Kevin Fortuin (65ste Nathan Verbeek), Robbie v/d Weg (81ste Milan Verbaas), Daan van Son

Scheidsrechter: R. Sinke