Nieuwenhoorn – SHO

Het zit erop! de strijd is gestreden en SHO is met de hakken over de sloot eerste klasser gebleven. En het was tot na het laatste fluitsignaal gespannen wachten op het resultaat bij de wedstrijd XerxesDZB – Papendrecht. Omdat de Rotterdammers in extremis met 2-1 aan het langste eind trokken finishte SHO als elfde en blijft daarmee gevrijwaard van nacompetitiewedstrijd(en) spelen. Vooraf kwamen theoretisch nog vijf ploegen in aanmerking voor het ”toetje”, maar dan hadden er nog wel een paar vreemde en/of verrassende uitslagen uit de bus moeten komen.
Feitelijk ging het nog tussen SHO, Papendrecht en Terneuzense Boys. En van dat drietal had SHO het slechtste doelsaldo als zwaard van Damocles boven het hoofd hangen.
Tijdelijk hoofdtrainer Alex de Graaf had besloten om dezelfde elf het veld in te sturen als vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen XerxesDZB (1-0). Nieuwenhoorn was voor aanvang van de wedstrijd al zeker van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, maar wilde als tweede eindigen achter kampioen Kloetinge omdat dat zou betekenen zij in de eerste speelronde vrij zouden zijn.
De thuisploeg nam meteen het heft in handen en kreeg al in de derde minuut een corner te nemen die weliswaar niks opleverde, maar het was wel de aanzet voor een benauwd eerste kwartier voor de Beijerlanders. Waar doelman Van de Wijngaart in het eerste bedrijf slechts twee afzwaaiers afgevuurd zag worden daar kreeg zijn collega Peter Konings aanmerkelijk meer werk voor zijn kiezen, wat hij overigens uitstekend deed. Zelfs in de slotseconde voor de pauze hield hij met een risicovolle ingreep zijn elftal overeind. Met halverwege dubbelblank op het scorebord mochten de manschappen van De Graaf niet mopperen. Omdat XerxesDZB bij de rust op 1-0 stond tegen Papendrecht was er voor SHO nog geen vuiltje aan de lucht, zo leek het.
Al bij het begin van de tweede helft was duidelijk dat Nieuwenhoorn de door hen zo begeerde tweede plaats op de ranglijst eigenlijk al in handen had omdat concurrent RVVH op 1-1 stond tegen Terneuzense Boys (wat dan wel weer slecht nieuws was voor SHO) maar zij gingen toch voor de volle winst. Die winst leek al snel na de doelwisseling op het bord te komen via een snel opgezette aanval, maar ook nu bleek Konings het laatste onneembare obstakel. SHO was ook nu weer de onderliggende partij en moest het hebben van een aantal mogelijkheden biedende uitvallen. Een schot van Kevin Angel eindigde in het zijnet en kort daarna kreeg Tim de Pender de bal te laat onder controle waardoor hij niet meer kon uithalen. Ondertussen bleef de dreiging van een Nieuwenhoornse treffer, net zoals in de thuiswedstrijd in de tweede competitieronde en die toen zo’n twintig minuten voor het einde ook viel.
Met nog een kwart wedstrijd op de klok de eerste wissel bij SHO. Roy van der Pligt ging naar de kant voor Rik Schouten, die gelijk al werd vrijgespeeld maar Van de Wijngaart pakte het schot. Vanuit de tegenaanval zorgde Christiaan Dabaghian voor 1-0.
Omdat de Terneuzense Boys inmiddels op 1-2 stonden in Ridderkerk was de Beijerlandse hoop nu gevestigd op de ”zebra’s” die nog steeds 1-0 voor stonden, voldoende voor SHO.
Met nog een kwartier te gaan wederom een onwaarschijnlijke redding van Peter Konings. Een schuiver rechts van hem kon hij nog net met de vingertoppen tot corner werken. Na nog wissels van Bart van Eck voor Jeroen Eikelenboom en Rowdy Rijsdijk voor Tim de Pender, waardoor ook een ”Dessers-momentje” voor SHO’s competitietopscorer meteen van de baan was, kreeg SHO op de punt van de zestienmeter een vrije trap te nemen. Rijsdijk mikte op de korte hoek maar de doelman pakte het leer klemvast.
Vervolgens haperde de buitenspelval bij SHO, de vlag van de assistent ging ook niet omhoog waarna Jeffrey Burger tekende voor 2-0. Omdat beide aanvoerders geen zin meer hadden in extra tijd floot scheidsrechter Franklin Berg na precies 90 minuten voor het eindsignaal. Toen was het wachten of dat ook het eindsignaal van het seizoen voor SHO zou zijn. Papendrecht verraste SHO alsnog onaangenaam door in Zevenkamp 1-1 te maken, waardoor het nog even zweten werd voor de aanwezige SHO-ers. In blessuretijd verzuimde Papendrecht door een vrije kans om zeep te helpen om het eigen hachje te redden en SHO daarmee aan een nacompetitie-ticket te helpen. Uiteindelijk stak XerxesDZB SHO de helpende hand toe om alsnog het winnende doelpunt te maken: 2-1. En daarmee is het seizoen klaar voor SHO en wordt het gevreesde  extraatje ontlopen.
Kampioen werd Kloetinge. Periodewinnaars werden Nieuwenhoorn, RVVH en Brielle. Nacompetitie voor handhaving is er voor Papendrecht en Heinenoord en gedegradeerd is Neptunus-Schiebroek.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Andrew van Tiggelen; Ingmar van Bruggen, Robin Winkels, Roy van der Pligt, Kevin Angel; Sander de Heus, Tim de Pender.
Wissels SHO:
67′ Rik Schouten voor Roy vd Pligt
73’ Bart van Eck voor Jeroen Eikelenboom
78’ Rowdy Rijsdijk voor Tim de Pender
Doelpunten:
68’ 1-0 Christiaan Dabaghian
85’ 2-0 Jeffrey Burger
Kaarten:
Scheidsrechter Franklin Berg had geel voor Gregory Paula van Nieuwenhoorn.