GOZ-Zinkwegse Boys 0-1

De laatste reguliere wedstrijd voor Gemengd-Oranje-Zwart en Zinkwegse Boys stond in het teken van voorzichtigheid, want beide ploegen waren al zeker van deelname aan de nacompetitie. Dus oppassen voor gele kaarten en blessures was de boodschap! De wedstrijd was slechts van belang voor de statistieken. Zo konden de Oud-Beijerlanders hun hoogste aantal punten in een competitie ooit (was 55, bij winst zou dat 58 worden) behalen, en daarbij alle derby’s van dit seizoen winnen of hierin ongeslagen blijven.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er zo weinig, dat er pas daarna iemand wakker werd en het scorebord inschakelde. Het spel was, zoals te verwachten viel, van beide kanten voorzichtig. Er waren over en weer wat kansjes, maar de keepers werden nog niet echt getest. Pas in de 37e minuut was er een grote kans: een schot vanuit de tweede lijn van GOZ passeerde doelman Stephan van Lierop, maar kaatste via de binnenkant van de kruising en het hoofd van de doelman naast het doel. Vlak voor rust excelleerde de goalie van de bezoekers nog tweemaal op inzetten van de voorwaartsen van de gastheren.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. ZWB combineerde beter, maar slordigheid in de (eind-) passing, en het stringente dekken van spits Simon van Rheeden zorgden ervoor, dat er weinig uitgespeelde kansen kwamen. Aan de andere kant was het met name de wederom sterk verdedigende Bas Koelemeijer, met achter zich de uitstekend keepende Stephan van Lierop, die zorgde dat de GOZ-aanval ook niet echt gevaarlijk kon worden.

Zo leek de wedstrijd, goed geleid door scheidsrechter David Coenraads, af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, ware het niet, dat ZWB middenvelder Kevin Brasser in de 88e minuut besloot tot een werkelijk verwoestende uithaal van zo’n 20 meter. De juist voor de afscheidnemende vaste GOZ-goalie Ryan Wemmers ingevallen Thijs Brienen was kansloos: het leer bolde in de rechterbovenhoek het net: 0-1. De luidruchtige puberale aanhang van de thuisploeg droop gedesillusioneerd af de kantine in.

De records werden gebroken en de bezoekers konden met vertrouwen de nacompetitie tegemoet zien.

‘Man(en) of the match’ bij Zinkwegse Boys: doelman Stephan van Lierop, heersend in de zestien, maar ook centrale verdediger Bas Koelemeijer verdiende een dikke pluim!

‘Man of the match’ bij GOZ: Keeper Ryan Wemmers, die in zijn laatste wedstrijd niet werd gepasseerd. Wanneer de fans van zijn club hadden gewacht tot zijn publiekswissel met het afsteken van vuurwerk, had dat een ‘kippenvelmoment’ opgeleverd. Een gemiste kans…