’s-Gravendeel volgend seizoen in de vierde klasse

Het is ’s-Gravendeel niet gelukt om behouden te blijven voor de derde klasse.

In Rijswijk werd er na een zinderende wedstrijd na verlenging met 5-4 verloren. Al gauw keek ’s-Gravendeel tegen een achterstand aan. Nadat Ryan Aarnoudse de bal voorgaf en geen medespeler vond, was er een snelle omschakeling bij Celeritas. In een mum van tijd stonden Gio Serbony en Jergo Leijdekkers voor de neus van doelman de Ronde. Leijdekkers kon vrij eenvoudig afronden, 0-1. ’s-Gravendeel kreeg nog geen grip op het spel van de Rijswijkers. Een wat zachte inzet van Youri ton was geen probleem voor doelman Murat Ozcan.

In de vijfentwintigste minuut een vreemd voorval. Na een verre uittrap van Jurre de Ronde maakte zijn collega aan de andere kant buiten de zestien opzettelijk hands. Hij kreeg van scheidsrechter Obradovic de gele kaart getoond, waar velen een rode kaart verwacht hadden. De toegewezen vrije trap werd door Ryan Aarnoudse te zacht in- en naastgeschoten.

’s-Gravendeel kreeg gaande weg de eerste helft meer balbezit. Maar het was Celeritas wat toch op 2-0 kwam. Youri Ton kreeg binnen het strafschopgebied de bal ongewild tegen de arm. De scheidsrechter wees echter naar de elfmeterstip. Gio Serbony stuurde Jurre de Ronde de verkeerde kant op. Met de 2-0 werd er gerust.

Na de rust het zelfde beeld als het einde van de eerste vijfenveertig minuten. Meer balbezit voor ’s-Gravendeel. Maar het leidde niet tot doelpunten. Trainer Sander Willemstijn bracht met nog drieëntwintig minuten wat aanvallende impulsen in. En dat werkte, want het was Nicky Kranendonk die op aangeven van Maurits Kuiper de stand terugbracht naar 2-1. Ook het harde werken werd op dat moment door ’s-Gravendeel beloond. Het kwam op gelijke hoogte, ook via een strafschop. Ryan Aarnoudse werd door doelman Ozcan hardhandig tegen de grond gewerkt. Ook nu wees Obradovic naar de elfmeterstip. Ozcan zag voor de tweede maal de gele kaart en moest dus inrukken. Een veldspeler nam plaats onder de lat. Youri Ton verzilverde de strafschop, 2-2.

’s-Gravendeel probeerde de man-meer-situatie uit te baten. En kwam na negenentachtig minuten op 2-3. Lorenzo van der Heijden kopte fraai binnen toen de bal uit een corner voor het doel kwam.

Door het oponthoud bij de strafschop van ’s-Gravendeel werd er tijd bijgetrokken. Dat was voor Celeritas voldoende om er een verlenging uit te slepen. Joey Klijn was hier als maker van de 3-3 de verantwoordelijke speler voor.

Verlenging

’s-Gravendeel kwam na zes minuten spelen in de eerste verlenging op 3-4. Jorrit van Driel kreeg aan de rechterkant, vlak bij de zijlijn de bal. Hij verraste iedereen door de bal direct richting doel te werken, waarna de bal over de doelman verdween in het doel. Het lukte ’s-Gravendeel niet echt om voordeel te trekken met de man meer. Het was niet daadkrachtig genoeg om enig gevaar te stichten. De geslepen ploeg uit Rijswijk putte hier kracht uit. Want het kwam weer op gelijke hoogte. Weer was Joey Klijn de doelpuntenmaker, 4-4.

Na honderdtien minuten spelen verscheen Ryan Aarnoudse vrij voor de Celeritas doelman, maar mikte de bal aan de verkeerde kant van de paal. Met nog drie minuten op de klok werd het oordeel geveld over ’s-Gravendeel. Hiervoor was helaas een eigen doelpunt nodig. Heel onfortuinlijk passeerde Lorenzo van der Heijden zijn eigen doelman Jurre de Ronde….5-4.

Niet lang hierna vond de scheidsrechter het welletjes. ’s-Gravendeel zal in het seizoen 2022 – 2023 in de vierde klasse terechtkomen, wat in het seizoen 1996 – 1997 voor het laatst gebeurde.

Opstelling RVC Celeritas:

Murat Ozcan, Joey Klijn, Naoufal El Absati (Steven Kwik), Roger Smees, Umit Bektas, Giotgen Agostien, Jergo Leijdekkers (Abdoellah Tajdirti), Benjamin Calliste, Andres Ulrich Manuela (Eldrin Serbony), Gio Serbony, Dylan Urban

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong (32ste Luke Remijn), Reinier Toes (91ste Daan van Son), Lorenzo v/d Heijden, Ronald van Wingerden (67ste Nicky Kranendonk), Robbie v/d Weg, Job v.d Vorm (67ste Tristan Ton), Ryan Aarnoudse, Dejan Bislimi (82ste Jorrit van Driel), Kevin Fortuin (46ste Maurits Kuiper)

Scheidsrechter: P. Obradovic uit Capelle a/d IJssel

Assistent-scheidsrechters: M. Bongers uit Den Haag en D. van Dis uit Delft