15 juni European Focus Day: voorkom een woninginbraak!

Veel Nederlanders hebben de afgelopen 2 coronajaren onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis
waren. Nu we weer meer op pad gaan, valt die `beveiliging´ plotseling weg. Vandaag, woensdag 15 juni, is het European Focus Day. Dé Europese Dag tegen woninginbraak. Uit onderzoek blijkt dat met de juiste preventiemaatregelen de kans op woninginbraak tot 80 procent afneemt. Wat doet u om een inbraak te voorkomen?

Maak het ze niet te makkelijk!

Gaat u een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert en doe uw deur goed op slot, de ramen dicht en een lichtje aan. Doe alsof u thuis bent, ongeacht of u een paar uur of een paar weken weggaat. Laat koffiekopjes staan, zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. En denk ook aan het tuinhek en de schuur! Op de website Maak het ze niet te makkelijk vindt u tips om woninginbraak te voorkomen. Ook op onze eigen website vindt u onder `Inbraakpreventietips´ veel informatie, tips en links naar handige websites.

Veilig Wonen Scan

Op de website Veilig wonen scan kunt u een check doen hoe goed uw eigen woning beveiligd is tegen inbraken. De scan is gratis en geeft snel inzicht hoe goed uw huis beveiligd is. De Veilig Wonen Scan is een initiatief van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

European Focus Day

De European Focus Day is een initiatief van de EUCPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. De activiteiten in Nederland worden georganiseerd door de politie, gemeenten, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Burgemeester Aptroot ging samen met het Buurtpreventieteam Puttershoek op pad en deelde flyers uit op de weekmarkt van Puttershoek