OSV Oud-Beijerland sluit winnend af tegen BZC/Zuiderpark

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in een doelpuntrijk duel tegen BZC/Zuiderpark met een overwinning afgesloten. Halverwege leidde de inmiddels al gedegradeerde ploeg van trainer Frans van Helden echter niet geheel onverdiend met 0-1.

Anders dan in menig andere competitie was er in de 3e klasse D deze middag geen spanning meer in de slotwedstrijden. Kampioen bekend, periodekampioenen bekend, nacompetitie-deelnemers bekend en degradant eveneens bekend.

Louter en alleen de sportieve eer op het spel en uiteraard de mogelijkheid om hier en daar (reserve)spelers speelminuten te gunnen.

Voor het thuispubliek ging de formatie van Barry Schipper echter vol energie van start en creëerde zichzelf een handvol mogelijkheden en kansen in het eerste kwartier. De scherpte in de afronding ontbrak echter en ook was duidelijk dat BZC/Zuiderpark deze middag gewoon nog voor een resultaat wilde strijden. Kort nadat de eerste aanvalsgolf van de thuisploeg was gaan liggen, verscheen BZC-aanvaller Nick Rorijs ineens oog in oog met doelman Tom Kukler. In deze één-tegen-één situatie bleef de spits koel en zette de ploeg van de Vaanweg op een 0-1 voorsprong. Voor rust was de thuisploeg nog een paar keer in de buurt van een gelijkmaker, maar ging BZC/Zuiderpark desondanks met een voorsprong aan de thee.

Waar de scherpte in de afronding in het eerste bedrijf nog wat te wensen overliet, daar was in de tweede helft de klok nog niet eens helemaal rond geweest en toen had Marco van Daalen al de gelijkmaker genoteerd, 1-1. Tien minuten later bracht Youri van Ruiven met een prachtig afstandschot van ruim 30 meter in de bovenhoek de stand op 2-1 voor de Oud-Beijerlanders. In korte tijd liep de stand verder op en tilden Dylan de Vroed en ook clubtopscorer Kenzo Sanches de stand naar 4-1. Vervolgens leek de concentratie bij de blauw-witten enigszins te verslappen, want binnen 5 minuten wisten de Rotterdammers de achterstand te verkleinen tot 4-3. Eerst profiteerde de in de tweede helft in de spits spelende keeper van de gasten, Koen van der Leeden, van een onachtzaamheid in de Oud-Beijerland-defensie, 4-2. Vervolgens tekende Nick Rorijs voor zijn tweede doelpunt deze middag. Het slotakkoord deze zonnige zaterdagmiddag was van Youri van Ruiven die een zelf opgezette één-twee-combinatie door de as van het veld rustig afrondde en daarmee ook gelijk zijn tweede doelpunt van de competitie liet noteren. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer en konden zowel spelers als publiek gaan genieten van het weer, een hapje, een drankje en wat sfeervolle deuntjes op het overvolle terras.

De prima leidende arbiter Sulimen Ifrandi toonde in het sportieve duel gele kaarten aan Marco van Daalen (Oud-Beijerland) en Bryan Pereira en Nour-eddine Bouarfa (BZC/Zuiderpark).

Zaterdag 11 juni a.s. speelt OSV op sportcomplex ‘Groot-Nibbeland’ in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse in en tegen Zuidland (2e in 3e klasse C). SSS zal op bezoek gaan bij Rozenburg (13e in de 2e klasse D) en LMO ontvangt thuis Vierpolders (6e in de 3e klasse C).

Ten behoeve van behoud van het derdeklasserschap zal ’s Gravendeel op bezoek moeten bij MSV’71 in Maassluis (2e in de 4e klasse F). In IJsselmonde ontvangst IJVV De Zwervers het Ouddorpse WFB (3e in de 4e klasse I).

OSV Oud-Beijerland – BZC Zuiderpark 5-3 (0-1): 19. Nick Rorijs, 46. Marco van Daalen, 55. Youri van Ruiven, 61. Dylan de Vroed, 65. Kenzo Sanches, 68. Koen van der Leeden, 74. Nick Rorijs, 79. Youri van Ruiven.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Youri van Ruiven, Wesley Koedam, Quinton Burk en Nick van Dijk (46. Dylan de Vroed) –– Stephan Baaij, Tim Wiendels, Esra Pieters (64. Huub de Hoogt) –– Dedier Bos (64. Damon Tol), Kenzo Sanches en Marco van Daalen.

BZC/Zuiderpark: Koen van der Leeden –– Jerson Rosa, Rafael Freire, Nour-Eddine Bouarfa, Shurendy Martina –– Julie Rosa, Bryan Pereira, Donny Koot (46. Lucien Juliana), Serginho Pereira –– Nick Rorijs, Rendel Girigorie