FC Binnenmaas sluit seizoen overtuigend af

FC Binnenmaas

Vooraf gezien was er nog een hele kleine kans om nacompetitie te halen. Sparta AV & Spirit moesten dan verliezen of gelijkspelen. Bij een gelijkspel van de concurrenten moest er met meer dan 8 doelpunten verschil gewonnen worden voor een beter doelsaldo.

FC Binnenmaas moest tegen hekkensluiter Deltasport, die zelf een kleine kans had op nacompetitie. Daar was tijdens de wedstrijd niet veel van te merken. De eerste helft speelde zich af op de helft van Deltasport, was FC Binnenmaas constant aan de bal en had Deltasport welgeteld 1 kans weten te noteren. FC Binnenmaas creëerde een handvol kansen, welke 1x doeltreffend werd afgerond door Michael Mathilda op aangeven van Daan Leggedoor (24e minuut). Daarna scoorde de afzwaaiende Michael (stopt met voetbal) nog een keer, maar werd afgevlagd door de grensrechter (terwijl Michael duidelijk achter de verdediging vandaan kwam). FC Binnenmaas bleef zoeken en verplaatste de bal van vleugel naar vleugel, maar ging toch rusten met een ‘magere’ 1-0 voorsprong.

Het goede spel vanuit de eerste helft werd doorgetrokken in de 2e helft. Doordat FC Binnenmaas in de eerste helft de tegenstander goed liet lopen, betaalde dit zich in de 2e helft uit. Zo scoorde achtereen volgens Daan Leggedoor (assist Youri van Noort), Michael Mathilda, Wessel Kool (2x, waarvan 1 uit een assist van Daan Leggedoor), Daan Leggedoor en JO19-1 speler Kris van Efferen (assist Daan), waardoor er aan het einde van de wedstrijd een 0-7 uitslag op het scorebord stond.

Helaas was dit niet genoeg; zowel Spirit als Sparta won hun wedstrijd en zo eindigt het seizoen van FC Binnenmaas op een 5e plaats. Zonde, want de groen-gelen hadden dit seizoen een paar keer de kans op een prijs (2e en 3e periode en zelfs een hogere eindnotering). Volgend seizoen nieuwe kansen, mannen!