Eerste horde ’s-Gravendeel is genomen door winst bij M.S.V. ’71

’s-Gravendeel is goed begonnen in de nacompetitie. Met de 1-3 winst heeft ’s-Gravendeel de volgende ronde behaald om behoud in de derde klasse. Een wat aftastend begin van beide ploegen. Maar gaandeweg kreeg ’s-Gravendeel meer balbezit en dicteerde het de eerste helft.

Al na zeven minuten spelen een snelle omschakeling bij ’s-Gravendeel via Zoey Hoogwerf. Helaas kwam Youri Ton net te laat om te kunnen afronden. Enkele tellen later een aanval opgezet aan de rechterkant via Ryan Aarnoudse. Perrie Huisman kon van dichtbij het net niet vinden en schoot hoog over. Maar in de veertiende minuut was Huisman wel trefzeker. Youri Ton wist rechts Ryan Aarnoudse te bereiken die voor de tweede keer Huisman in staat stelde voor een poging om te scoren, en dat deed Huisman nu wel 0-1.

MSV ’71 kon aanvallend niet echt veel potten breken. Een enkele keer kwamen Kevin Edmilson Santos en Joel Meijnckens wel goed door maar hoefde doelman Jurre de Ronde niet echt veel werk te verrichten.

’s-Gravendeel kreeg mogelijkheden genoeg om de 0-1 voorsprong verder uit te breiden, maar deed dit pas aan het eind van de eerste helft. Nu was het Ryan Aarnoudse die zelf een doelpunt meepikte op aangeven van Zoey Hoogwerf. En twee minuten in blessure tijd zette Dejan Bislimi ’s-Gravendeel op 0-3, hij draaide de bal met zijn rechtervoet fraai in de bovenhoek.

Deel twee was nog geen minuut bezig en ’s-Gravendeel kreeg een gigantische mogelijkheid op 0-4.

Ryan Aarnoudse bereikte vanaf de rechterflank Zoey Hoogwerf, maar die kon het net niet vinden, ook Dejan Bislmi wist in de herkansing MSV ’71 doelman Marnix Louter niet te verschalken.

In de tegenaanval hierop behoedde Jurre de Ronde ’s-Gravendeel voor een tegendoelpunt na een poging van Arno van Zweden. De Ronde had een minuut later een geweldige reflex toen Kevin Edmilson Santos één op één voor hem stond.

MSV ’71 ging voor de aansluittreffer. Maar kreeg na een uur spelen een domper te verwerken. Scheidsrechter Hoogerbrugge toonde Rogier Pon de gele kaart na een fikse charge op Ryan Aarnoudse. Maar na enig overleg met zijn assistent-scheidsrechter werd de gele kaart geseponeerd, maar kreeg Pon het rode kartonnetje voorgeschoteld.

Eventjes kon ‘s-Gravendeel profiteren van de man-meer-situatie. Maar nadat Kevin Fortuin, Ryan Aanoudse wist te bereiken wist laatstgenoemde ’s-Gravendeel niet op 0-4 te zetten. Het was zelfs de ploeg uit Maassluis die het heft in handen nam en een aantal keren gevaarlijk voor doelman De Ronde verscheen. Maar tot de zevenenzeventigste minuut hield hij zijn doel schoon, mede door de hoge ballen die klemvast in zijn handen belandden. Want in deze minuut was het Joel Meijnckens die de stand terugbracht tot 1-3.

Tegen het eind van de wedstrijd deed Jeremy van Loenen nog een poging om de achterstand te verkleinen, maar hij vond weer de vuisten van De Ronde op zijn weg. Kort hierna blies scheidsrechter Hoogerbrugge voor de laatste maal deze middag.

Opstelling MSV ’71:

Marnis Louter, Joey Frerichs, Ricardo de Jager, Mokammed Rasuli, Kevin Edmilson Santos, Rick de Jonge (Arno van Zweden), Joel Meijnckens, Jack v/d Vlugt, Sergio van Staalduinen (Sven Schipper), Rogier Pon, Jeremy van Loenen

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Reinier Toes, Lorenzo v/d Heijden, Leon de Jong, Job v/d Vorm, Ryan Aarnoudse, Youri Ton (72ste Daan van Son), Zoey Hoogwerf (56ste Luke Remijn), Perrie Huisman (27ste Dejan Bislimi), Kevin Fortuin, Robbie v/d Weg (46ste Maurits Kuiper)

Scheidsrechter: J. Hoogerbrugge uit Woerden

Assistent-scheidsrechters: J. van Drunen uit Maasdam en K. van Valen uit Alphen a/d Rijn