Echtpaar De Vries-van den Berg uit Numansdorp viert diamanten huwelijk

Op maandag 27 juni, vierden meneer J. de Vries (86) en mevrouw A.H. de Vries-van den Berg (78) dat ze elkaar 60 jaar geleden het jawoord gaven. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen en het gedicht `Tweezaamheid´ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd meegenomen.

Jan en Hennie hebben elkaar ontmoet op tramlijn 2 in Rotterdam, toen ze op weg naar het werk waren. Mevrouw werkte in het Witte Huis bij het naaiatelier Modinette. Meneer werkte in de vaart in de Wijnhaven (scheepstuigerij).

Geven en nemen

Ze zijn 12 jaar geleden vanuit Rotterdam verhuisd naar Numansdorp. Het echtpaar heeft 1 zoon, 1 schoondochter en 1 kleinzoon. Beiden hebben jarenlang gezongen. Meneer speelt nu nog vaak spelletjes op de pc. Mevrouw leest en puzzelt graag. Op de vraag wat het geheim van een goed huwelijk is, geven zij als antwoord: “geven en nemen”.