SHO 2 – EMM’21 1 Districtsbeker

Dit weekeinde is door de KNVB ingepland voor wedstrijden in het districtsbekertoernooi en nog een paar inhaalwedstrijden. In totaal worden in West 2 32 knock out wedstrijden gespeeld en nog eens 32 clubs zijn vrijgeloot.
Donderdagavond kwam het tweede elftal van SHO al in actie om te bekeren tegen het eerste elftal van EMM’21 uit Roelofarendsveen. EMM komt uit in de tweede klasse C en staat met 4 uit 4 op de negende plaats net boven de bedreigde zone.
In de eerste helft was nauwelijks krachtsverschil waarneembaar en waren er voor beide elftallen wat kansjes maar gescoord werd er niet.
In de tweede helft verscheen SHO 2 met een vier wissels en mede doordat de gasten het tempo wat opvoerden wankelde het team van het trainersduo Ed Kruijthof en Emile Troost in de eerste tien minuten behoorlijk. Door reddingen van doelman Dyvano van Vliet en een hard ingeschoten bal van buiten de zestien, die met een doffe deun op de paal eindigde, bleef averij uit.
Maar EMM bleef de bovenliggende partij en een doelpunt kon niet uitblijven, na een goed opgezette aanval was de Beijerlandse sluitpost in de 68e minuut kansloos op de Roelofarendveense inzet: 0-1. En dat was door de veldverhouding op dat moment bepaald niet onverdiend. De gasten vergaten vervolgens om verder afstand te nemen, mede door goed werk van Van Vliet en zijn mede-verdedigers en niet te vergeten ook een dosis geluk aan de zijde van het SHO elftal. .
Pas in de slotfase toen SHO toch niks meer te verliezen had werd met Björn van de Post als stormram/breekijzer voor Daan Troost – onder luide aanmoedigingen van de spelers van het eerste elftal die na de training op de tribune hadden plaatsgenomen – min of meer voor alles of niks gekozen en lukte het om nog wat aanvallen op te zetten. Terwijl het scorebord al enige tijd de volle negentig minuten aangaf werd op de rechtervleugel Michael Vermaas bereikt, die zich het strafschopgebied in worstelde en met een hard schot voor de gehoopte maar eigenlijk niet meer verwachtte gelijkmaker zorgde: 1-1 en vervolgens strafschoppen nemen.
De gasten mochten de penaltyserie beginnen en de eerste was meteen prijs. Anwar Ouni maakte gelijk. De tweede van EMM werd door Dyvano knap gekeerd. Roel Luth schoot raak en SHO op voorsprong. De volgende van EMM was raak evenals die van Sem de Visser. EMM scoorde weer maar Michael Vermaas trof de keeper zodat de boel weer in evenwicht was. EMM weer raak evenals Danny Kanters. Daarna even slapstick, de speler van EMM schoot de bal hoog in de ballenvanger. Finn de Groot volgde dat voorbeeld, al mikte hij maar net over het doel. Bij de zesde pingel van de gasten kwam Dyvano van Vliet wederom als winnaar uit het duel en het matchpoint van SHO werd door Tijs Stam verzilverd.SHO 2 door naar de volgende ronde na in de poulefase gewonnen te hebben van drie eerste elftallen uit de derde klasse en nu een tweede klasser uitgeschakeld.
Opstelling SHO 2:
Dyvano van Vliet; Kevin Troost, Sam Reedijk, Finn de Groot, Job van der Meijde; Anwar Ouni, Daan Troost, Tijs Stam; Stevie Soares, Jurre Altena, Danny Kanters.
Wissels:
46’ Michael Vermaas voor Jurre Altena
46’ Sven van der Have voor Stevie Soares
46’ Roel Luth voor Sam Reedijk
46’ Sem de Visser voor Kevin Troost
72’ Björn van de Post voor Daan TroostScheidsrechter Frank Groenen (36) uit Krimpen aan de Lek had geel voor Björn van de Post en Anwar Ouni van SHO en ook nog drie spelers van EMM’21 werden bekeurd.