CVV Zwervers – SHO

De eerste terugwedstrijd voor SHO in deze jaargang was op bezoek bij CVV Zwervers. Tweemaal eerder kwam SHO op sportpark Couwenhoek in actie. Op 24 oktober 2015 werd het in de eerste knock-outronde van de districtsbeker 1-2, met doelpunten van Bob Bison en Jeroen Sep voor SHO. 25 augustus 2020 zegevierden de Capellenaren in een oefenwedstrijd met 2-0.
Door de afsluiting van de Heinenoordtunnel in de richting Rotterdam kwamen de Beijerlandse toeschouwers maar druppelsgewijs binnen en de meesten bleken zo’n anderhalf uur over de circa dertig kilometer te hebben gedaan.
SHO begon met twee wijzigingen in de basis, Ingmar van Bruggen verving de geblesseerde Bart van Eck en Esra Pieters begon in plaats van Jesse Vermaat die van een al langer geleden geboekte vakantie genoot.
De eerste royale kans was na tien minuten voor Kevin Angel, na afloop de meest besproken man, die de bal vrij voor doelman Godijn over het doel lifte.
Iets meer dan een minuut daarna ging het wel goed. De hardwerkende, en jarige (21), Tim de Pender veroverde de bal en bereikte Assad el Harti die de bal meegaf aan Esra Pieters die de doelman wel verschalkte: 0-1. Zwervers trok daarna ten aanval maar meer dan een handjevol corners leverde het niet op.
Na ruim een kwart wedstrijd stonden De Pender en Angel aan de basis van de 0-2. Zij speelden de mee opgerukte Dennis Groosjohan goed vrij en de SHO-aanvoerder omspeelde ook de sluitpost en plaatste met zijn treffer zijn ploeg in een tamelijk comfortabele zetel.
En dan rijst ondermeer langs de lijn de vraag wanneer scoorde Groosjohan voor het laatst? Op 26 november 2016 in de slotseconde van de eerste helft in de uitwedstrijd tegen Heinenoord maakte Dennis uit een onmogelijke hoek het enige, en dus winnende, doelpunt van de wedstrijd.
Na de treffer van Groosjohan, die donderdag zijn 37e verjaardag vierde, ontstonden aan weerskanten nog wat mogelijkheden maar de stand veranderde niet meer.
Na de doelwisseling nam Zwervers het heft meer in handen en drukte SHO vaster op eigen helft. Aanvankelijk leek er voor SHO geen vuiltje aan de lucht maar na tien minuten kreeg de thuisclub toch aansluiting. Een vrije trap viel voor de voeten van  Chereau Chobin die van dichtbij de 1-2 binnenschoot.
Dat bracht SHO toch wel aan het wankelen en Niels Steehouwer moest met een knappe redding zijn ploeg vooralsnog overeind houden.
Daarna lag het spel geruime tijd stil vanwege blessurebehandelingen van twee spelers van beide kanten. Uiteindelijk ging de speler van de thuisclub er per brancard vanaf. Bij SHO ging even later Rowdy Rijsdijk naar de kant voor Jesper Troost. In de 70e minuut liet O’Neal Maatsen na een snel opgezette aanval over de rechterkant doelman Steehouwer met een hard schot kansloos: 2-2.
Omdat Zwervers vervolgens voor de volle winst ging ontstond er ruimte voor SHO en kort voor tijd, nadat doelman Godijn al was gepasseerd, kon de bal net voor de doellijn worden weggewerkt anders had SHO er met de volle buit vandoor gegaan.
Maar het venijn zat nog in de slotminuten van het duel. Na een stevige overtreding op Kevin Angel gaf de scheidsrechter voordeel aan SHO wat niks opleverde. Na verzorging mocht Kevin het veld weer in en maakte meteen een overtreding op de speler die hem blesseerde terwijl de bal in geen velden of wegen meer te bekennen was. De boel stond meteen in vuur en vlam en na het optrekken van de kruitdampen kon Kevin met rood naar de kleedkamer. Waarschijnlijk zal hij op een paar wedstrijden schorsing kunnen rekenen.
Kort daarna wederom ophef bij het zestienmetergebied van SHO waarbij Hassan Mohamed Salim rood kreeg te zien. Scheidsrechter Streef vond het vervolgens genoeg en floot voor het einde.
Beide ploegen hebben met de deling weer een punt bij het totaal gesprokkeld en bevinden zich nu net boven de bedreigde zone.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Esra Pieters, Rowdy Rijsdijk; Kevin Angel, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
61’ Jesper Troost voor Rowdy Rijsdijk
70’ Rik Schouten voor Assad el Harti
90’ Danny Kanters voor Esra Pieters
Doelpunten:
11’ 0-1 Esra Pieters
24’ 0-2 Dennis Groosjohan
55’ 1-2 Chereau Chobin
70’ 2-2 O’Neal Maatsen
Scheidsrechter Maarten Streef had geel voor Dennis Groosjohan en Esra Pieters van SHO en Appie Kaba, Raoul Pinas en Giovanni Santos Boaventura van CVV Zwervers. Rood was er voor Kevin Angel van SHO (88e min.) en Hassan Mohamed Salim van CVV Zwervers (slotminuut).