OSV Oud-Beijerland en Groote Lindt in evenwicht

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op sportcomplex ‘Olympia’ de punten met runner-up Groote Lindt moeten delen. De All4Logic-formatie van trainer Richard Verhoeven moest in de slotfase, na een 1-0 ruststand, alsnog de 2-2 incasseren.

Met het duel tegen runner-up Groote Lindt ging vandaag de ‘terugronde’ van start. De heenwedstrijd tegen het team van trainer Randall Neskens eindigde destijds nog in de stromende regen (spelend met 10 man) in een 5-1 nederlaag. Beide teams lieten zien voor de punten te willen strijden, maar dit leverde vooralsnog weinig echte doelkansen op voor de beide doelen. Eerst in de 28e min. was het invaller Marco van Daalen, die na een dieptepass van Jordy Westein de bal over de kruising wist te schieten. Maar de thuisploeg kwam in de 40e min. wel op voorsprong, toen Kenzo Sanches de bal uit een corner van Marco van Daalen hard achter doelman Raymond Klootwijk wist te koppen: 1-0. Meteen na de rust vergrootte de thuisploeg al de marge. Dit keer was het Marco van Daalen, die in de ruimte werd aangespeeld en de GL-doelman met zijn inzet wist te passeren: 2-0. De bezoekers gingen nu volop in de aanval en drukten de thuisploeg steeds verder op eigen helft terug. Nadat OSV een schaarse kans om zeep had geholpen viel uit de tegenaanval in de 76e min. dan toch de aansluitingstreffer. Een slordigheidje in de OSV-verdediging bood Hicham Bachau de gelegenheid om via het hoofd van een OSV-verdediger de 2-1 binnen te schieten. De gelijkmaker hing vervolgens in de lucht, omdat de thuisploeg er niet in slaagde om onder de druk uit te voetballen. Zo geschiedde dan ook in de 89e min. toen Hicham Bachau met zijn linkerbeen vanaf de rechtervleugel de bal – na een afgeslagen corner – in de verre bovenhoek achter OSV-doelman Donovan Levestone wist te schieten: 2-2. Een stand die voor de neutrale toeschouwer recht deed aan de inspanningen die beide teams op de mat legden vanmiddag.

Zaterdag 11 februari a.s. zal OSV op sportpark ‘Het Spui’ Hekelingen als tegenstander treffen, dat bij DFC met 2-3 de punten wist mee te nemen.

OSV Oud-Beijerland – Groote Lindt 2-2 (1-0): 40. Kenzo Sanches 1-0; 49. Marco van Daalen 2-0; 75.Hicham Bachau 2-1; 89. Hicham Bachau 2-2.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Quinten Balk, Loek Visser, Youri van Ruiven en Nick van Dijk – Romano Liefeld, Shurnel Francois (20. Marco van Daalen) en Edinho Piqué – Jordy Westein, Kenzo Sanches (89. Raylicho Babel) en Jan Jaspers.

Groote Lindt: Raymond Klootwijk — Danny Bos (44. Ali Zahidi), Sonny Schouten, Wouter Jansen en Koen Maes (68. Mohammed Auassar) — Nasir El Arbaoui, Hicham Bachau en Max Spruit — Thom Hoogakker, Moustakim Atlagh en Wesley de Hoog.

Arbiter Willem van Bleek uit Tiel toonde in het sportieve duel gele kaarten aan Shurnel Francois, Romano Liefeld (beide OSV) en Nasir El Arbaoui (Groote Lindt