Lokalen Hoeksche Waard toch blij dat er meer kan op zondag

Lokalen Hoeksche Waard zegt toch blij te zijn met de toegenomen mogelijkheden voor winkelopeningen en evenementen op zondag in de Hoeksche Waard. Dit volgt op een periode van uitgebreid onderzoek die duidelijk hebben gemaakt dat er een verlangen is naar meer activiteiten op zondag, met behoud van respect van een aanzienlijke minderheid.

Lokalen Hoeksche Waard dienden een eigen voorstel waarbij op meer zondagen evenementen en winkelopeningen mochten plaatsvinden, namelijk eens in de twee weken.
Brandon Ridderhof (raadslid LHW) zegt daarover: “We wilden dat er meer mogelijk was op de zondagen en tegelijkertijd rekening houden met een grote minderheid op ons eiland. Dat maakte het onderzoek ook duidelijk”. Toen duidelijk werd dat het voorstel van de Lokalen niet kon rekenen op een meerderheid hebben de Lokalen het voorstel teruggetrokken.

Er was ook een ander voorstel die openstelling van winkels elke zondag wilde. Ondanks dat de Lokalen tegenstemde, kon het voorstel wel rekenen op een meerderheid. Ridderhof: “Onze basis is dat wij blij zijn dat er meer mag gaan gebeuren op de zondag, aangezien dat de uitkomst is geweest van het grote onderzoek, alleen hadden wij zelf iets meer rekening met de opvatting van een grote minderheid in de Hoeksche Waard willen houden.”