Expositie Baukje Gjaltema in De Open Hof

De Commissie Kunst in de Kerk organiseert permanent wisselende exposities in de Omloop van De Open Hof in Oud-Beijerland. Sinds kort is er weer een nieuwe expositie. Dit keer is het een expositie van de uit Oud-Beijerland afkomstige Baukje Gjaltema.

De komende periode zullen de wanden van De Open Hof gekleurd zijn met schilderijen van Baukje Gjaltema. Ze is geboren en opgegroeid in Friesland. In 1977 verhuisde ze naar Rotterdam om de verpleegopleiding in het ziekenhuis te volgen. Na haar opleiding werd ze verliefd en is getrouwd.

Het gezin is vanuit Rotterdam naar Oud Beijerland verhuisd, omdat ze graag naar de rust en de gemoedelijke omgeving van het platteland wilden. De prachtige natuur in de Hoeksche Waard bevalt nog steeds erg goed. De omgeving is een bron van inspiratie om te gaan tekenen en schilderen.

Tekenen was voor haar altijd al een boeiende bezigheid op jonge leeftijd.

Het schilderen kwam steeds meer tot ontwikkeling en zodoende werd ze lid van de Hoeksche Waardse Teken en Schilderkring.

Ze heeft ook een aantal jaren geleden les gehad van Cees Vegh in Gouda. Deze lessen sloten naadloos aan bij haar interesse voor de natuur en landschappen.

Een bezoekje aan de expositie in De Open Hof is zeker de moeite waard. De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936