Koninklijke onderscheiding voor Hennie de Winter uit Puttershoek

Het was geen complete verrassing meer voor Hennie de Winter (66) uit Puttershoek. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op 26 april was hij voor zijn werk in het buitenland. Via een videoverbinding kreeg hij die middag van burgemeester Van Heijningen te horen dat hij door de Koning was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag reikte de burgemeester hem zijn Koninklijke onderscheiding uit in het bijzijn van zijn familie. In het gemeentehuis in Maasdam speldde hij bij de heer De Winter de versierselen op die daarbij horen.

Burgemeester Van Heijningen bedankte hem voor het vrijwilligerswerk dat hij al tientallen jaren in de Hoeksche Waard doet.

Meer dan 30 jaar inzet

Hennie de Winter was meer dan 30 jaar actief voor de Gereformeerde Kerk Puttershoek/Maasdam (1981-2013). Hij begon als diaken (1981-1985) en was penningmeester van de Zendingscommissie (1986-1991). Later werd hij penningmeester van de kerk en daarmee Lid van de Commissie van Beheer (1991-2004) en lid van het College van Kerkrentmeesters (2004-2013). Vanuit zijn expertise op financieel gebied was hij nauw betrokken bij de financiële zaken rondom de verbouwing van het kerkgebouw (2004). Een kerkelijke gemeente steunt voor het grootste deel op vrijwilligers.

Zijn inzet was dan ook van groot belang voor het in stand houden van deze kerk.

Van groot belang voor de kerk

Bij de Hervormde Gemeente Maasdam is hij vrijwilliger (sinds 2016), eerst als kerkrentmeester (2016-2019) en nu als ouderling-kerkrentmeester en waarnemend voorzitter van de Kerkenraad (sinds 2019). Hij zet zich in het bijzonder in voor zaken die het beheer aangaan.

FC Binnenmaas financieel gezond door zijn inbreng

Hij was penningmeester van Stichting Plezier en Respect/sponsorcommissie bij VV Maasdam (1997-2008). Na de fusie met VV Puttershoek werd dat FC Binnenmaas. Daar was hij lid van de commissie Plezier en Respect (2012-2016). Door zijn deskundige inbreng als penningmeester (sinds 2016) is het een financieel gezonde vereniging.

Bij de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen met de Bijbel was hij penningmeester, secretaris en waarnemend voorzitter (1988-2003). Hij begeleidde ook de financiële zaken tijdens een tweetal uitbreidingen/verbouwingen van het schoolgebouw van De Schelp.

Tot aan de gemeentelijke herindeling was hij financieel administrateur van CDA, afdeling Binnenmaas (2015-2019). Van Stichting Ontmoetingscentrum Maasdam is hij bestuurslid/secretaris (sinds 2016).

Naast vrijwilligerswerkzaamheden nog steeds aan het werk

Naast zijn vrijwilligerswerkzaamheden werkt hij als manager/manager specialist Audit bij Deloitte Accountants in Rotterdam. Hij is al vele jaren begeleider van nieuwe en jonge collega´s. Op de werkvloer is hij een voorbeeld en rolmodel voor anderen.