Workshopweekend Egerländerkapel Die Alpenjager uit Klaaswaal met Wilfried Rösch; Es war wirklich toll!

Wat als een idee is ontstaan aan de bar na afloop van een repetitie, is op vrijdagavond 12 & zaterdag 13 april 2024 werkelijkheid geworden; Workshopweekend Egerländerkapel Die Alpenjäger uit Klaaswaal met de voormalige, gerenommeerde Duitse kapelmeester Wilfried Rösch. Na een korte kennismaking gingen ze op vrijdagavond 12 april aan de slag in het PJ Muziekcentrum in Klaaswaal. In het begin was het zeker even wennen aan elkaar, maar het voelde al snel vertrouwd. Muziek is immers één en dezelfde taal. Door zijn energie en expertise wist Wilfried Rösch zijn visie over de Böhmische blaasmuziek goed over te brengen op de muzikanten. Ze waren allemaal heel erg enthousiast en een betere start van het weekend hadden ze niet kunnen wensen. Ze begonnen zaterdag 13 april al vroeg in de ochtend, met een druk workshopprogramma in het vooruitzicht. Iedereen had er weer zin in om er met elkaar een mooie dag van te maken. Het was ongelooflijk hoeveel power en energie Wilfried Rösch uitstraalde op de kapel. Muzikanten stegen boven zichzelf uit en er werd vooral met het hart gemusiceerd, ‘Böhmische musik kommt von Herzen’, aldus Wilfried Rösch. Tijdens de workshop werd er goed voor de innerlijke mens gezorgd en we kwamen niks te kort. Nadat ze de workshop hadden afgerond, was het moment aangebroken om het resultaat te laten horen aan het publiek in de vorm van een miniconcert. Het publiek was erg enthousiast en ze kregen veel complimenten. Kortom, ze kunnen dus terugkijken op een leuk, gezellig, muzikaal en vooral leerzaam weekend en waar nog lang over nagepraat zal worden!