Knappe uitoverwinning ’s-Gravendeel bij WCR

’s-Gravendeel heeft door de overwinning op WCR de koppositie verstevigd in poule 4F.

Het begon wat zenuwachtig bij beide ploegen. WCR probeerde vroeg druk te zetten, wanneer ’s-Gravendeel in balbezit was. ’s-Gravendeel voetbalde zich daar goed onderuit. Een uitgelezen poging was er voor ’s-Gravendeel om een doelpoging te wagen. Maar uit de voorzet van Perrie Huisman wist Zoey Hoogwerf niet lekker in balbezit te komen.

De daaruit volgende situatie wist Dejan Bislimi ook het doel niet te vinden. Kort hierna nam Lars Verwater namens WCR het doel van ’s-Gravendeel onder vuur, De bal ging rakelings over.

Melvin Schouten dribbelde rond de vierentwintigste minuut aan de linkerkant het strafschopgebied binnen en haalde uit. Maar hij wist het ’s-Gravendeel doel ook niet te vinden.

’s-Gravendeel kwam in minuut zevenentwintig op voorsprong. Koen Colijn slingerde de bal voor het doel uit een vrije trap. Maurits Kuiper torende hoog boven iedereen uit en kopte richting doel. WCR doelman Joel Boessen verkeek zich enigszins op de kopbal die over hem heen dwarrelde en zo in de verre hoek verdween, 0-1.

Hierna poogde WCR om ook een doelpunt mee te pikken. Melvin Schouten schoot de bal in de muur na een toegewezen vrije trap en ’s-Gravendeel doelman Jimmy Waasdorp wist knap redding te brengen na een inzet van Robin v/d Put, dus was WCR niet succesvol. Met de 0-1 stand werd er gerust.

Er waren nog maar luttele minuten gespeeld in de tweede helft en ’s-Gravendeel kwam op 0-2. Perrie Huisman kreeg aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal en vanaf de rand daarvan vuurde hij de bal hard achter Joel Boessen. Aardige tegenslag voor de thuisploeg. Men moest nu proberen om een grotere achterstand weg te werken. Het lukte ook nog bijna. Geheel vrijstaand kon Bas de Koning vrij doorlopen op Jimmy Waasdorp. Hij chipte de bal zachtjes langs de verkeerde kant van de paal, tot opluchting bij ’s-Gravendeel.

Met nog vijfentwintig minuten op de klok, wederom een kans voor WCR, Uit een scrimmage wist doelman Jimmy Waasdorp met een uiterste inspanning redding te brengen.

’s-Gravendeel kon uit de verdedigende stellingen komen en het kreeg uiteraard wel kansen. Dejan Bislimi zag Joel Boessen met de vuisten redding brengen na een harde uithaal van de ’s-Gravendeelse aanvaller. Even veerde de aanwezigen op sportpark de Omloop op toen Bas de Koning uithaalde richting het ’s-Gravendeelse doel, maar via een been werd de paal getoucheerd.

Twee minuten in blessuretijd kon Perrie Huisman zijn tweede doelpunt aantekenen, De moegestreden Huisman wist na een lange spurt het vijandelijke doel net niet te vinden. Hierna blies scheidsrechter Blokland voor de laatste maal en liepen de ’s-Gravendeelse spelers en staf tevreden van het veld, mede door het feit omdat de naaste concurrent punten liet liggen.

Volgende week een thuiswedstrijd voor ’s-Gravendeel, dan komt Zwartewaal op bezoek. Aanvang 14.30 uur.