OSV Oud-Beijerland verliest derby tegen SSS

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex ‘Olympia’ in de streekderby tegen SSS aan het kortste eind moeten trekken. De formatie van trainer Peter van Gestel zag, na een 0-3 ruststand, een 2-5 eindstand op het scorebord staan. De thuisploeg kende ook vanmiddag weer vele positiewisselingen in haar opstelling. Het trof daarentegen in SSS een tegenstander, die op volle oorlogssterkte kon aantreden en veelvuldig gebruik maakte van de lange bal. Dit leverde in het eerste kwartier ook twee doelpunten op. Beide malen was het Tim van Zetten, die aan het eind stond van een aanval. De eerste maal in de rebound, nadat de aanval op de OSV-doelman leek te stranden en vervolgens na een goed lopende een-twee door het centrum van de OSV-verdediging. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg was er na een half uur spelen toen een inzet van Romano Liefeld uit een hoekschop rakeling over het SSS-doel verdween. In de slotminuut incasseerde de thuisploeg echter opnieuw een tegentreffer, toen een inzet van Frank van der Linden van richting werd veranderd en buiten bereik van OSV-doelman Elvis Markovic in het net belandde: 0-3. In de tweede helft was het Dennis den Haan, die in de 56e min. uit een vrije trap over de OSV-doelman in de verre bovenhoek voor de 0-4 tekende. Meteen vanaf de aftrap viel aan de andere kant alweer de 1-4 door Raylicho Babel op aangeven van Kililou Agrièn. Invaller Shurnel Francois reageerde, koud in het veld, alert op een verdwaalde bal om in de 66e min. de 2-4 achter SSS-doelman Cas Abbas te schieten. Een verre trap vanuit de SSS-verdediging zorgde in de 84e min. voor de definitieve beslissing. Ver buiten zijn 16 metergebied miste de OSV-doelman de bal, waarna Dennis den Haan de bal in het lege doel wist te lopen: 2-5. Van gebrek aan strijdlust was vanmiddag in het duel beslist geen sprake.

Zaterdag 10 februari a.s. zal OSV op sportcomplex ‘Olympia’ CKC ontvangen, dat bij de nieuwe koploper Slikkerveer met 3-1 onderuitging. SSS komt eerst op 17 februari in actie tegen SVS, dat met 2-1 wist te winnen van LMO. FC Binnenmaas, dat vrij was, gaat voor de 1e periodetitel op bezoek bij Lekkerkerk, dat in eigen huis Zwarte Pijl op 1-1 wist te houden. Overmaas, dat de wedstrijd tegen SV Charlois zag worden uitgesteld, komt dinsdag 6 februari al in actie tegen FC IJsselmonde, dat op 1-1 bleef steken bij Strijen, dat koploper Slikkerveer op bezoek ziet komen. LMO is komend weekend vrij en is de tegenstander van OSV op 24 februari a.s.

OSV Oud-Beijerland – SSS 2-5 (0-3): 10. Tim van Zetten 0-1; 15. Tim van Zetten 0-2; 45. Frank van der Linden 0-3; 56. Dennis den Haan 0-4; 57. Raylicho Babel 1-4; 66. Shurnel Francois 2-4; 84. Dennis den Haan 2-5.

OSV Oud-Beijerland: Elvis Markovic – Ryan Langenberg, Rucentney Benito, Renzo Dolk en Calvin van Beijeren (88. Quiyano van Gestel) – Jeandre Andrea, Romano Liefeld, Mounir Battouh (88. Luca Dorst) en Jayden Spiering – Kililou Agrièn (63. Shurnel Francois) en Raylicho Babel.

SSS: Cas Abbas – Jaimy Hamerslag (60. Geir Sizoo), Mark de Bie (60. Niels Huizer), Feni Bileti en Jasper van de Velde – Ernesto Figueira Comojo (80. Kevin de Bie), Tim van Zetten, Frank van der Linden en Antonie Robalo Monteiro (88. Stan de Bruin) – Marco van Daalen (46. Nick Rorijs) en Dennis den Haan.

Arbiter Johan van der Wel uit De Lier toonde in de derby gele kaarten aan Kililou Agrièn, Renzo Dolk, Romano Liefeld (80. 2x) en Elvis Markovic van de thuisploeg en aan Ernesto Figueira Comojo van de bezoekers