Oud-profvoetbalster Eline Koster blikt terug: ‘In Amsterdam voelde ik me écht topsporter’

Vrouwenvoetbal zit al jaren in de lift. Vele jonge meiden dromen ervan de nieuwe Esmee Brugts te worden. Voor Eline Koster (26) hielden haar voetbaldromen in 2021 op, de speelster van ADO Den Haag koos voor een maatschappelijke baan en zwaaide het profvoetbal af.

In het programma Het Sportlokaal blikte Koster terug op haar topsportjaren, waarvoor ze al op jonge leeftijd vanuit een dorp in de Hoeksche Waard alleen naar Amsterdam verhuisde om aan te sluiten bij het topsportprogramma van het CTO. ,,Daar had ik echt het gevoel dat ik leefde als topsporter.”

Verder vertelde de voormalig jeugdinternational, tegenwoordig wonend in Mijnsheerenland, hoe zij kijkt naar de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en waarom zij uiteindelijk besloot te kiezen voor een fulltimebaan als fysio. Ook het voetballen op amateurniveau bij FC Binnenmaas kwam uiteraard aan bod.

Luister hier het hele interview met Eline Koster terug.

Het Sportlokaal

Het Sportlokaal is hét programma bij Radio Hoeksche Waard over lokale sport en sporters, met elke maandagavond vanaf 20.00 uur nieuws, interviews en studiogasten. Presentatie is in handen van Jasper van Everdingen. Contact: jasper.van.everdingen@omroephw.nl.

Eline Koster in Het Sportlokaal.