FC Binnenmaas wint van medekoploper Overmaas

FC Binnenmaas

Het verrassend sterke Overmaas dat zich ook in top van de 3e klasse C heeft genesteld was zaterdag de tegenstander van het team van Sander Fakkel.

FC Binnenmaas speelde zeker verdedigend een sterke wedstrijd waarin het de rappe aanvallers van Overmaas weinig kansen gaf. Maar ook Overmaas had verdedigend ook zijn zaakjes prima voor elkaar. Zo ontstond er een tactische wedstrijd waarin de kansen schaars waren. Daan Leggedoor claimde na 3 minuten een strafschop bij de strak leidende scheidsrechter Ekelenburg. Maar die wilde daar niets van weten en vond het vergrijp te licht voor een penalty. De vandaag in de basis gestarte Ricky Bokhoven werd uit een counter de diepte in gestuurd. Helaas net op het moment dat hij de vrijstaande Daan Leggedoor wilde aanspelen gleed hij net uit op de overigens prima te bespelen grasmat. Kans verkeken. Toch bekroonde Ricky Bokhoven zijn welverdiende basisplaats met de openingstreffer. Want in  minuut 37 werd Daan Leggedoor door de lucht aangespeeld en die kopte de bal slim door op de diepgaande Ricky Bokhoven. Alleen voor de prima doelman van Overmaas, Ebubekir Duran, maakte hij geen fout en schoot feilloos de 1-0 binnen. Net voor rust was daar bijna nog de 2-0 van Ricky Bokhoven. Uit een goede voorzet van Daan Leggedoor kopte de naar binnengekomen Ricky Bokhoven bij de tweede paal de bal op de goal maar kwam op de hand van een verdediger van Overmaas. Die deed dat uiteraard niet bewust maar scheidsrechter Ekelenburg kon het door de in de weg staande spelers in zijn zicht niet precies goed waarnemen. Er bleef hierdoor alleen een corner over die niets meer opleverde en dus was de ruststand 1-0 voor de thuisclub.

Na rust werd de wedstrijd een stuk meer open door het sterk aandringende Overmaas maar zoals gezegd gaf de verdediging van FC Binnenmaas bijna helemaal niets weg. Alleen na een eigen afgeslagen  corner was Overmaas razend snel weg en lag het veld open. Maar op hetzelfde stukje veld waar Ricky Bokhoven ook uitgleed in de 1e helft gebeurde dat gelukkig voor FC Binnenmaas ook bij een speler van Overmaas waardoor hij een vrijstaande speler niet kon aanspelen. Die kans was dus verkeken. En waar Overmaas van afstand iets probeerde was daar steeds de sterk keepende Thijs Botterhuis op zijn post om deze schoten onschadelijk te maken. Wel liet FC Binnenmaas de bezoekers veel te lang in leven doordat spelers te vaak voor eigen succes gingen en dit steeds hierdoor geen doelpunten opleverde. Want zowel Daan Leggedoor, Rik Schouten en de ingevallen Michael Mathilda hadden soms voor andere keuzes moeten kiezen waar andere spelers er veel beter voor stonden. Want toen Overmaas na 75 minuten met tien man kwam te staan, omdat Jay Tahloe een domme grove overtreding maakte en direct kon vertrekken ontstond er nog meer ruimte om tot kansen te komen. Maar zoals gezegd wilden de aanvallers te graag hun doelpuntje meepikken en zal dit in verdere verloop van de competitie anders moeten voordat dit wel tot puntenverlies zou kunnen leiden. Daar hebben we sinds dit seizoen de bewegende beelden voor om dit goed te kunnen analyseren hoe dit beter moet. Wel maakte FC Binnenmaas nog zijn tweede goal. Want in minuut 82 stuurde de eveneens ingevallen Charlie de Graaf de rappe Michael Mathilda de diepte in. Die omspeelde zijn tegenstander en trok de bal goed terug op de ingelopen Rik Schouten. Die schoot de bal hard en laag in. Via binnenkantje paal was de bal onhoudbaar voor de doelman van Overmaas, 2-0 voor de thuisclub en punten in de tas. Het moet gezegd worden dat Overmaas niet van opgeven wilde weten en bleven spelen om een toch wel verdiende goal te maken. Maar in de 9 minuten extra tijd was er alleen nog een hard schot vanaf randje zestien maar ook dit werd een prooi voor doelman Thijs Botterhuis. Helaas voor het publiek vielen er niet meer doelpunten aan FC Binnenmaas zijde waarin dit zeker wel had gekund maar de overwinning op een medekoploper was het allerbelangrijkste wat vandaag telde.

FC Binnenmaas is na zaterdag alleen koploper met 20 punten uit 9 wedstrijden. Zwarte Pijl kan ook nog aan hetzelfde aantal punten komen als het op 16 december de inhaalwedstrijd thuis tegen SSS wint. Dit ook omdat medekoploper en volgende tegenstander van FC Binnenmaas, FC IJsselmonde, verrassend met 1-0 verloor bij LMO