FC Binnenmaas ook langs FC IJsselmonde

FC Binnenmaas

Op alweer een zeer natte en winderige zaterdag heeft het elftal van Sander Fakkel de laatste wedstrijd voor de winterstop met ruime cijfers gewonnen van het twee weken geleden nog op de eerste plaats staande FC IJsselmonde. Maar door het met veel blessures geteisterde elftal van trainer Dave Koring kon alleen de eerste helft goede tegenstand bieden. Want waar FC Binnenmaas dacht drie oude bekende tegen te komen stond alleen Wessel Kool aan de aftrap. Delano Oehlers was helaas ziek en Lorenzo Borsboom was afwezig i.v.m. privé omstandigheden.

Scheidsrechter Mulder floot om 17.00 uur de wedstrijd in gang i.v.m. de geplande feestavond direct na afloop van de wedstrijd waar de gehele FC Binnenmaas selectie ook voor was uitgenodigd waarvoor nog onze dank. FC Binnenmaas pakte direct het initiatief en was na drie minuten zeer dreigend maar de corner van Jannick v.d. Laan werd door Daan Leggedoor over gekopt. Daarna maakte FC Binnenmaas het zich niet makkelijk door veel te vaak de diepte te kiezen met de wind in de rug op het gladde veld waardoor veel balbezit verloren ging. Na 17 minuten was er eindelijk een aanval die over de grond werd gespeeld en dit leverde ook direct het openingsdoelpunt op. Er werd nu wel een keer van kant gewisseld en de bal kwam bij Finn v.d. Bom terecht. Die speelde Kris van Efferen aan en die vond Jannick v.d. Laan vrij rond de zestien. Met een korte dribbel naar binnen kon hij aanleggen voor een harde schuiver welke de doelman van FC IJsselmonde te machtig was, 0-1. Helaas bracht de voorsprong niet de rust in het spel van FC Binnenmaas maar ging FC IJsselmonde zich steeds meer met de wedstrijd bemoeien. Na ruim een half uur spelen kwam er op het oog makkelijke lage voorzet vanaf de rechterkant, maar door de stuit en het gladde veld moest doelman Thijs Botterhuis de bal lossen en was Sjacco Meijer er als de kippen bij om de bal langs Thijs te krijgen. Die kon nog wel redding brengen maar de rebound van Ojani Eugenio was hem te machtig en de gelijkmaker stond plots op het bord, 1-1. Daarna kreeg FC IJsselmonde nog twee goede kopkansen maar ook FC Binnenmaas was namens Rik Schouten – alleen op keeper maar zijn lobje was net te laag om de keeper te omspelen – en Daan Leggedoor harde schuiver voorlangs, dichtbij om met een voorsprong naar de rust te gaan.

Na de onderbreking kwam Sander de Heus in het veld voor de ongelukkig spelende Kris van Efferen. FC Binnenmaas ging met de wind nu tegen veel meer over de vleugels spelen en FC IJsselmonde kon het tempo van de eerste helft niet meer volhouden. Zo was er snel weer een voorsprong voor FC Binnenmaas want in minuut 54 werd een corner slim door Martijn Terlouw terug voor de goal gekopt en daar wist goaltjesdief Daan Leggedoor wel raad mee en kopte de 1-2 binnen. Daarna ging het hard met de score. Een mooie aanval door het hart van de defensie van FC IJsselmonde bracht de 1-3 op het scorebord. Daan Leggedoor stak de diepgaande Rik Schouten weg maar die stuitte nog op de doelman, maar de meegelopen Sander de Heus schoot de rebound binnen. Weer 5 minuten later speelde Rik Schouten Ricky Bokhoven vrij aan de buitenkant. De scherpe vroege voorzet werd hard binnen geschoten door Daan Leggedoor, 1-4. In minuut 74 werd de goed ingevallen Stijn Remmers in de zestien vrijgespeeld maar zijn schot smoorde onder de uitgekomen keeper van FC IJsselmonde. Nog voordat verdediger Desley Hoogendijk voor opruiming kon zorgen gleed Ricky Bokhoven de bal over de lijn, 1-5. Het laatste doelpunt van de middag was een plaatje. Robin Verhoeven werd na een mooie aanval via meerdere schijven op de rechtervleugel vrijgespeeld en had een perfecte voorzet op Sander de Heus. Die bekroonde zijn goede invalbeurt met zijn tweede van de middag en de zesde voor FC Binnenmaas, 1-6.

Na deze klinkende overwinning bleek na het horen van de andere uitslagen op de andere velden dat FC Binnenmaas zich winterkampioen mag noemen. Uiteraard leuk om dit uit te spreken maar het wil natuurlijk een echte prijs en die is direct na de winterstop te behalen als het de wedstrijden tegen Lekkerkerk en Charlois weet te winnen, want dan is het periodekampioen