Gemeente Hoeksche Waard bedankt ondernemers op Dag van de Ondernemer

Gemeente Hoeksche Waard bedankt vandaag op de Dag van de Ondernemer alle ondernemers voor hun inzet, durf en doorzettingsvermogen. In de Hoeksche Waard zijn prachtige bedrijven te vinden met innovatieve ondernemers en medewerkers met een grote arbeidsethos. De ondernemers dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de gemeente, want zij zorgen voor levendigheid, banen en welvaart. Vanwege de Dag van de Ondernemer bracht wethouder Paul Boogaard een bezoek aan Rob Crezee van aannemingsbedrijf Van den Berg Westmaas uit Heinenoord. Hij sprak daarbij zijn waardering uit voor de manier waarop het bedrijf invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en Social Return.

Rob Crezee ontving een boeket bloemen en een taart, omdat Van den Berg Westmaas al een aantal jaar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een baan geeft en de mogelijkheid om werkervaring op te doen.

Wethouder Paul Boogaard (economie): “Aannemingsbedrijf Van den Berg Westmaas draagt letterlijk en figuurlijk zijn steentje bij aan het mooier maken van de Hoeksche Waard, door inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om het vak te leren. Het bedrijf is daarmee een voorbeeld voor andere ondernemers.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Iedereen verdient een eerlijke kans. Daarom stelt de gemeente bij haar inkoop en aanbestedingen de eis dat partners zich inzetten voor kwetsbare groepen in de Hoeksche Waard of de arbeidsregio. Dit noemen we Social Return. Ondernemers geven invulling aan hun rol als maatschappelijk verantwoord ondernemer en dragen op deze manier bij aan het toekomstperspectief van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Initiatief MKB-Nederland

MKB-Nederland heeft elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot de Dag van de Ondernemer, een initiatief ter promotie van het ondernemerschap. Op deze dag worden ondernemers in het hele land bedankt voor hun creativiteit, durf en doorzettingsvermogen.