’s-Gravendeel wint ook van SCO’63

’s-Gravendeel is door de 3-1 zege op SCO’63 nog steeds zonder puntverlies en is in de vierde klasse F dan ook de enige ploeg die op 100% staat. Echter bezet ’s-Gravendeel desondanks, achter WCR, de tweede plek.
Direct na de aftrap al een grote kans voor ’s-Gravendeel. Gelukkig voor doelman Rick Groenendijk en
zijn ploeggenoten trof Zoey Hoogwerf de lat. Na deze flitsende start verliep de eerste helft voor ’sGravendeel zeer stroefjes. Zeker gezien de kansen die SCO’63 kreeg en op een 0-1 voorsprong
kwam. Eerst schoof Maher Ahmed de bal naast het doel in een één op één situatie met doelman Jurre
de Ronde nadat Daan van Son de bal te zacht op zijn doelman speelde. Maar zes minuten later
kwamen de gasten dus wel op voorsprong. Lorenzo van der Heijden raakte de bal niet goed, waarna
John Ackon in balbezit kwam. De ervaren speler zette zijn ploeg op voorsprong.
Niet lang hierna een kansje voor ’s-Gravendeel. Wederom was die voor Zoey Hoogwerf, nadat hij door
Dustin Zomerhuis in stelling werd gebracht op rand zestien maar had Rick Groenendijk weinig
problemen met de inzet van Hoogwerf. Het was aan ’s-Gravendeel doelman Jurre de Ronde te
danken dat ’s-Gravendeel voor rust niet tegen een grotere achterstand moest aankijken. Hij kwam
namelijk als winnaar uit de bus toen hij de bal voor de voeten wegplukte van Maher Ahmed die alleen
op hem afstormde. Met dit gegeven zochten beide ploegen de kleedkamer op met de 0-1 stand op het
scorebord.
Waarschijnlijk was trainer Willemstijn niet tevreden over het vertoonde spel van de eerste helft. Want
hij paste zelfs vier wissels toe. En het liep zichtbaar wat beter. De Spijkenisser ploeg moest zeker
wennen aan de rappe ingevallen Ryan Aarnoudse. Zeker bij de gelijkmaker toen er tien minuten in
deel twee gespeeld waren. Zoey Hoogwerf speelde Ryan Aarnoudse aan, en gebruikmakend van zijn
versnelling, snelde hij zich langs zijn tegenstander en bracht de bal voor het doel. Levi Vugts maakte
een goede loopbeweging naar de eerste paal en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte, 1-1
’s-Gravendeel raakte na dit doelpunt iets beter in het spel, maar het moest wel goed blijven opletten
dat de rappe SCO’63 aanvallers niet gevaarlijk konden worden. In de meeste gevallen waren de ’sGravendeel verdedigers nu wel alert. Weer was het Zoey Hoogwerf die gebruik maakte van de
snelheid van Ryan Aarnoudse, die door hem diep gestuurd werd richting doelman Groenendijk. De
doelman kon knap redding brengen na de harde uithaal van Aarnoudse.
Met nog twaalf minuten op de klok, kwam ’s-Gravendeel enigszins terecht op 2-1. Na goed doorzetten
van Luke Remijn kon hij Perrie Huisman in staat stellen om de bal voor te geven. Wederom was het
de sterke spits Levi Vugts die vakkundig kon afronden.
De teleurstelling sloop een beetje binnen bij SCO’63 en het leek of ze zich neer wilden leggen bij hun
vierde verliespartij dit seizoen.
In blessuretijd stelde ’s-Gravendeel de zege op zeker door op 3-1 te komen. Met een splijtende pass
bereikte Bryan Bos aan de rechterflank Ryan Aarnoudse, die de bal weer knap voorgaf. Nu was het
Perrie Huisman die het doel trof.
Niet lang hierna floot de correct en onopvallend leidende arbiter Sulaiman, die overigens de kaarten
op zak hield, voor de laatste maal waarna ’s-Gravendeel weer met winst van het veld stapte.

Komende dinsdagavond speelt ’s-Gravendeel vriendschappelijk thuis tegen Smitshoek 2. Aanvang
20.00 uur.
Volgend weekend is het een beker/inhaal programma en is ’s-Gravendeel vrij.
De eerste competitiewedstrijd is uit tegen OHVV op 28 oktober. Aanvang is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Jurre de Ronde, Leon de Jong, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Milan Verbaas (46ste Maurits
Kuiper)(76ste Bryan Bos), Luke Remijn, Koen Colijn (46ste Job v/d Vorm), Zoey Hoogwerf, Dejan Bislimi
(46ste Rayan Aarnoudse, Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (46ste Perrie Huisman)