OSV Oud-Beijerland toont karakter tegen LMO

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt. De formatie van trainer Peter van Gestel zag in het duel met LMO een 4-0 voorsprong in de slotfase alsnog slinken tot 4-3.

De thuisploeg toonde vanmiddag duidelijk de wil om de nederlaag van vorige week snel te doen vergeten tegen een tegenstander, die ook veel tot scoren (5-3) was gekomen. Dit leidde zowaar in de 9e min. al tot succes. Raylicho Babel vond Renzo Dolk, die na zijn gewonnen duel de bal ook langs LMO-doelman Mark Smith in de korte hoek wist te punteren: 1-0. OSV moest echter in de 17e min. al gedwongen wisselen en naar nieuw evenwicht zoeken. Na een half uur spelen echter leidde een lange bal tot een inschatttingsfout in de LMO-verdediging en wees arbiter Raf Wieman resoluut naar de stip. Vanaf elf meter liet de wederom hardwerkende Shurnel Francois de LMO-goalie kansloos: 2-0. Verdedigend gaf OSV, met de sterk spelende Anel Kudic, in de eerste helft weinig kansen weg.

De tweede helft was amper begonnen of de bal lag al weer in het LMO-doel.
Een slordigheidje bij het uitverdedigen werd door Mounir Battouh afgestraft en was het Raylicho Babel die de bal voor open doel voor het intikken had: 3-0.

Het werd in de 56e min. zelfs nog comfortabeler voor de thuisploeg toen Mounir Battouh met een prima pass Renzo Dolk wegstak en die vervolgens in twee instanties de bal achter LMO-doelman Mark Smith wist te schieten: 4-0.
De thuisploeg moest hierna ongewild terug en liet zich bij een diepe bal prompt op snelheid verrassen. Dit leidde in de 64e min. ook tot een strafschop, die door Helenio Baptiste Varela werd benut: 4-1. Terwijl de thuisploeg nog liep na te denken over de tegentreffer, lag de bal een minuut later opnieuw in het OSV-doel. Uit een voorzet was het  Ivan Semedo de Carvalho die met een hakbal OSV-doelman Donovan Levestone van dichtbij wist te passeren: 4-2. De twijfel sloop meteen in de thuisploeg, terwijl de bezoekers voor aanvallende wissels zorgden. Met kunst en vliegwerk wist de thuisploeg stand te houden, al moest het ver in blessuretijd nog toezien hoe de vrij gelaten Ivan Semedo de Carvalho op knappe wijze de 4-3 wist binnen te schieten.
De eerste winst vormde een flinke opsteker voor het nieuw geformeerde team.

Op zaterdag 7 oktober a.s. gaat OSV op sportpark “De Lange Weide” al weer voor de tweede streekderby op bezoek bij FC Binnenmaas, dat vandaag haar eerste wedstrijd met 0-9 wist te winnen bij SVS, de komende tegenstander van Zwarte Pijl. LMO ziet Slikkerveer op bezoek komen, dat SSS met lege handen naar huis liet vertrekken (4-3). SV Charlois, dat FC IJsselmonde (1-2) de maximale score zag behouden, ziet Strijen op bezoek komen, dat thuis CKC (1-4) de volle buit zag meenemen. FC IJsselmonde ziet het nog puntloze Lekkerkerk op bezoek komen, dat de zege (2-4) aan Overmaas (komend weekend vrij) moest laten.
Zwarte Pijl is op zaterdag 14 oktober a.s. dan weer de tegenstander van OSV op sportcomplex “Olympia” aan de Langeweg.

OSV Oud-Beijerland – LMO 4-3 (2-0): 9. Renzo Dolk 1-0; 35. Shurnel Francois 2-0 pen.; 47. Raylicho Babel 3-0; 56. Renzo Dolk 4-0; 64. Helenio Baptiste Varela 4-1 pen.; 65. Ivan Semedo de Carvalho 4-2; 94. Ivan Semedo de Carvalho 4-3.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Yaimo van Gestel (46. Jeandre Andrea), David Tshibanda (17. Rucentney Benito), Anel Kudic en Ryan Langenberg – Mounir Battouh, Romano Liefeld, Shurnel Francois en Edinho Piqué  – Raylicho Babel en Renzo Dolk.

LMO: Mark Smith – Gianni Goveia (60. Glodi Kuba), Euclides Tavares Lopes (60. Bas Jordaan), Jay Gulpen en Shurman Goeloe – Helenio Baptiste Varela, Tayfun Karaca, Ayoub Atia (79. Aron Utberg) en Angelo Lopes – Ivan Semedo de Carvalho en Halil Bozlak (79. Roland Dimson).

Arbiter Raf Wieman uit Gouda toonde in het stevige duel de gele kaart aan de OSV-spelers Raylicho Babel, Ryan Langenberg, Edinho Piquè en Shurnel Francois.  Aan de zijde van LMO zag doelman Mark Smith geel (bij de penalty) en was er rood (twee keer geel) voor Shurman Goeloe.

Calvin van Beijeren zat een schorsing van één wedstrijd uit naar aanleiding van de rode kaart tegen SSS