Dat vertel je thuis niet

Veel ouders hebben geen idee waar hun zoon van dertien in zijn hoofd mee bezig is en wat hij meemaakt. Zeker niet als hij ook nog eens twijfelt aan zijn identiteit en de situatie thuis zodanig is dat hij maar liever zijn mond houdt. In alweer het achtste boek van Ies van den Hoek zijn de dertienjarige Guy en zijn klasgenoten bezig met hun zoektocht naar hun geaardheid. Ze krijgen te maken met thema’s zoals tienerzwangerschappen, genderidentiteit, vriendschap en relaties. Maar kunnen ze hier thuis wel over praten? ‘Dat vertel je thuis niet’ wordt vanaf vrijdag 6 oktober uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
Guy van dertien maakt van alles mee waar hij thuis maar beter niet over kan praten. Zijn vader vindt zijn eerlijk bedoelde vragen over seks brutaal. Dus over over een seksspelletje met een vriend op de camping en wat hij doet in een tienerdisco houdt hij zijn mond. Ook kan hij maar beter zwijgen over dat verjaardagsslaapfeestje en de halfblote foto’s waarmee hij later gechanteerd wordt. En hij weet nu al dat eerlijk praten over een vriend die liever een meisje wil zijn, problemen gaat geven. Bovendien is zijn beste vriend verliefd op hem, dus wat is híj? Homo? Biseksueel? 

Over de auteur

Ies van den Hoek (1948) heeft als (gepensioneerde) leraar en jongerenwerker veel gewerkt met tieners. Hij kent hun leefwereld. Wat hij hier beschrijft is geïnspireerd op wat hij gehoord heeft in de loop der jaren.