Prinsjesdagontbijt OHW brengt ondernemers visie en adviezen

Het is inmiddels net zo’n traditie als het hoofdonderwerp zelf, het Prinsjesdagontbijt van de OHW op de derde woensdag in september. Tientallen ondernemers waren woensdag 20 september in alle vroegte naar Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden gekomen om, na een smakelijk ontbijt, snel en helder te worden bijgepraat over de gevolgen van de Miljoenennota voor ondernemend Nederland in het algemeen en de Hoeksche Waard in het bijzonder.

Gastheer Caspert van der Wel, directeur van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, heette de aanwezigen welkom en zette kort de missie van zijn bank uiteen.

Wethouder Paul Boogaard pakte de laatste Economische Monitor Hoeksche Waard erbij om de regionale situatie te schetsen. Daaruit blijkt dat zich in 2022, voor het eerst sinds lange tijd, weer meer 15- tot 19-jarigen op het eiland hebben gevestigd. Ook de dalende lijn van 20- tot 24-jarigen is doorbroken. ,,Hetzelfde geldt voor jonge gezinnen. Dat is een mooie ontwikkeling die bijdraagt aan een vitale Hoeksche Waard,’’ sprak hij.

Waar Erik Klop, penningmeester OHW en partner bij Visser & Visser Accountants, vorig jaar de ondernemers aan het begin van zijn presentatie nog weergaf als de pinautomaat van de overheid, koos hij dit keer voor een algemener beeld. ,,De staatsschuld is 47 procent van het bruto nationaal product, dat is hartstikke gezond, maar investeren blijft belangrijk.’’

Klop besprak daarna onderwerpen uit de Miljoenennota die direct van belang zijn voor de aanwezige ondernemers.

Als laatste spreker gaf Stefan Groot, econoom bij Rabo Research, een uiteenzetting over ‘de toekomstbestendige economie’.

De informatieve bijeenkomst gaf de aanwezige ondernemers genoeg stof tot nadenken en de juiste energie om daarna aan een nieuwe werkdag te beginnen.

Foto: Interlink Groep