OSV Oud-Beijerland niet genoeg aan puntendeling

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland en De Jonge Spartaan hebben vanmiddag op sportcomplex ‘Olympia’ de punten gedeeld. De formatie van trainer Peter van Gestel wist in de tweede helft de 1-2 achterstand bij de rust ongedaan te maken tegen het team van trainer Wim Nieuwland.

De thuisploeg kon vanmiddag niet over haar beide doelmannen beschikken en was blij dat (aanvaller) Kililou Agrièn zich beschikbaar had gesteld om de handschoen op te pakken. Dit zou hij overigens niet onverdienstelijk doen deze middag; het begrip ‘vliegende keep’ tot ver buiten de ‘16’ werd in ere hersteld.
De warmte vormde voor beide teams een excuus om het tempo uit de wedstrijd te halen. Behoedzaam zochten zij dan ook de aanval, waarbij de bezoekers de eerste kansen kregen. Zij kwamen in de 18e min. dan ook op voorsprong, toen Xander Roos vanaf de linkervleugel met het rechterbeen de verre hoek achter de dappere OSV-doelman wist te vinden: 0-1. Deze voorsprong werd in de 32e min. nog eens vergroot door diezelfde speler, die ditmaal alert reageerde op een voorzet vanaf de linkerkant en bij de tweede paal de bal onder de OSV-doelman door wist te plaatsen: 0-2. Maar in de 39e min. deed de thuisploeg iets terug. Na een voorzet van Jayden Spiering was het Shurnel Francois, die niet zelfzuchtig  Raylicho Babel de 1-2 liet aantekenen.
In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets spannends voor beide doelen, hoewel de thuisploeg wel aandrong op de gelijkmaker. Die viel dan toch in de 73e min. na een individuele actie van Raylicho Babel, die DJS-doelman Tim Melissant laag in de hoek wist te passeren: 2-2. De doelman zou kort hierna uitvallen met een blessure, nadat hij in de ‘5’ ongelukkig ten val kwam bij een vangbal en botsing met de OSV-spits. Zijn vervanger werd Lars Schriek, omdat alle aanwezige reservespelers al waren ingebracht. Met 10 man waren de beste kansen vervolgens nog voor de bezoekers, die er met de snelle counters evenwel niet in slaagden om de bal in het net te krijgen. Kort voor het eindsignaal was het nog Jeandre Andrea, die bijna op de doellijn de bal nog naast wist te koppen.
Het gelijkspel betekent dat beide ploegen geen aanspraak meer kunnen maken op de koppositie in de poule en deelname aan de volgende bekerronde.

Volgende week speelt OSV nog een uitwedstrijd tegen SHO (om 12.00 uur), waarna op zaterdag 23 september de competitie zal starten met een uitwedstrijd bij SSS in Klaaswaal.

OSV Oud-Beijerland – De Jonge Spartaan 2-2 (1-2): 18. Xander Roos 0-1; 32. Xander Roos 0-2; 39. Raylicho Babel 1-2; 73. Raylicho Babel 2-2.

OSV Oud-Beijerland: Kililou Agrièn – Yaimo van Gestel (79. Calvin van Beijeren), Ajdin Dudic (40. Rucentney Benito), Anel Kudic (64. David Tshibanda) en Ryan Langenberg – Mounir Battouh), Shurnel Francois en Romano Liefeld – Raylicho Babel, Renzo Dolk en Jayden Spiering (64. Jeandre Andrea).

De Jonge Spartaan: Tim Melissant – Jarno van der Laan, Juul Peeman, Jan-Willem van Lente (73. Christiaan Hoogzand) en Erik Ruijgers (64. Lucas Arensman) – Norman Leune, Gerben Prins, Michael Sloof en Wiljan Driece (46. Lars Schriek) – Norman Leune, Koen Vervloed en Xander Roos.

Arbiter Jaap van Drunen uit Maasdam toonde gele kaarten aan Yaimo van Gestel van de thuisclub en aan Juul Peeman, Lucas Arensman en Michael Sloof van de Bezoekers..

Naast de afwezigheid van Donovan Levestone, Elvis Markovic, Edinho Piqué en Kenzo Sanches (geslaagde operatie) stonden vanmiddag de eerste speelminuten (na een lange vakantie) van David Tshibanda