OSV Oud-Beijerland delft onderspit in derby tegen SSS

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag de eerste streekderby van het nieuwe seizoen in Klaaswaal tegen SSS verloren. De formatie van trainer Peter van Gestel zag een bij rust opgelopen 2-0 achterstand in de tweede helft nog verder oplopen naar 4-0.

Met goede voornemens begonnen de bezoekers aan het duel, maar moesten al snel de eerste teleurstelling incasseren. Een misser in de OSV-verdediging leidde tot een SSS aanval, die in de 7e min. ook nog eens een doelpunt opleverde van Tim van Zetten: 1-0. Opnieuw een misverstand in de OSV-verdediging bij het uitverdedigen leidde in de 28e min. tot een tegentreffer, waarbij Dennis den Haan de bal ontfutselde en Tim van Zetten de gelegenheid bood voor de 2-0 te tekenen. OSV kon daar in de eerste helft zelf weinig doelkansen tegenover stellen. Ook in de tweede helft deden de bezoekers zichzelf de das om. Met alle spelers op de SSS-helft belandde een vrije trap in de voeten van een SSS-speler, die met een counter de vrijgelaten Dennis den Haan lanceerde. Vanaf de linkerkant schoot hij in de 53e min. de bal met de rechtervoet in de verre hoek achter OSV-doelman Donovan Levestone: 3-0. Toen arbiter Orlando Fonseca in 63e min. in een duel om de bal tussen Calvin van Beijeren en Joshua Nagelhout het ontnemen van een scoringskans zag, moesten de bezoekers ook nog eens met 10 man verder. De toegekende vrije trap werd door Dennis den Haan vanaf de 16-meterlijn in de hoek achter de OSV-goalie geschoten: 4-0. Ondanks het uitvallen van Shurnel Francois wisten de bezoekers evenwel ook in de extra tijd de schade beperkt te houden. OSV weet weer wat er komende week te doen is.

Op zaterdag 30 september a.s. ontvangt OSV op sportcomplex ‘Olympia’ LMO, dat de thuiswedstrijd tegen SVS, de komende tegenstander van FC Binnenmaas,  met 5-3 wist te winnen. SSS gaat op bezoek bij Slikkerveer, dat het duel tegen CKC met 1-0 verloren zag gaan. Lekkerkerk, dat met 4-0 verloor bij Zwarte Pijl, treft Overmaas, dat in eigen huis met 3-0 te sterk was voor SV Charlois. Strijen, dat de punten bij FC IJsselmonde (6-2) moest achter laten, ziet CKC op bezoek komen. FC Binnenmaas is op sportpark “De Lange Weide” de tegenstander van OSV op zaterdag 7 oktober a.s.

SSS – OSV Oud-Beijerland 4-0 (2-0): 7. Tim van Zetten 1-0; 28. Tim van Zetten 2-0; 53. Dennis den Haan 3-0; 64. Dennis den Haan 4-0.

SSS: Cas Abbas – Jaimy Hamerslag, Niels Huizer, Feni Bileti en Jasper van de Velde – Frank van der Linden (74. Nour-Eddine Bouarfa) en Antonie Robalo Monteiro – Joshua Nagelhout, Tim van Zetten (87. Stefan Bervoets) en Dennis den Haan – Nick Rorijs (87. Kevin de Bie).