Coronaprik najaarsronde

Corona is niet weg. Het virus kan weer opleven. Daarom gaat in oktober landelijk de coronaprik najaarsronde van start. Eerst alleen op afspraak en voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Het gaat om:

mensen van 60 jaar of ouder (krijgen een uitnodiging van het RIVM);

mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik (bijvoorbeeld mensen met hart- en vaatziekten, diabetes of een longaandoening), medisch hoog risicogroepen en zwangeren. Zij kunnen zelf vanaf maandag 16 oktober een afspraak inplannen met DigiD via de website van de Rijksoverheid of tijdens kantooruren via 0800 – 7070;

zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact. Ook zij kunnen vanaf maandag 16 oktober zelf een afspraak inplannen.

GGD Zuid-Holland Zuid voert de campagne in onze regio uit. Er zijn in totaal 5 priklocaties waar men terechtkan op afspraak, waaronder 2 in de Hoeksche Waard (Oud-Beijerland en Strijen). Zonder afspraak een coronaprik halen bij de GGD kan nu nog niet. Later dit najaar wordt dat wel mogelijk. Wanneer en waar dat kan, zal te zien zijn op de website van de Rijksoverheid. Bekijk hieronder de infographic voor meer informatie.