Asieldier van de Week

In De Dierenstee wacht Mechelse herder Qwenda op een nieuw thuis. Qwenda is een lieve, vrolijke en enthousiaste hond met de nadruk op het enthousiaste, want ze mag dan al vijf jaar oud zijn: in haar gedrag is Qwenda nog een pup. Veel heeft Qwenda namelijk niet geleerd de afgelopen jaren en dat maakt haar nu een beetje een ongeleid projectiel…. Een heel liéf ongeleid projectiel weliswaar, maar er is aardig wat werk aan de winkel voor de toekomstige baas van Qwenda. Ze beheerst de commando’s niet, die zijn haar nooit aangeleerd, en ze kan flink trekken aan de riem. Niet alleen tijdens een wandeling trouwens, ook als je stilstaat trekt Qwenda aan haar lijn, draait ze rondjes om je heen en is ze voortdurend in beweging. Op soortgenoten reageert Qwenda wisselend; haar gedrag hangt vaak van de andere hond af. Qwenda is ook niet gewend om alleen te zijn en dat uit zich nu in verlatingsangst. Het alleen thuis blijven moet dus langzaam en voorzichtig worden opgebouwd. Ook nieuw voor haar was autorijden; de rit naar De Dierenstee was de eerste die Qwenda in haar leven maakte. Ze is dus zeker geen hond voor beginners, het (alsnog) opvoeden gaat veel tijd en energie kosten en zal niet altijd makkelijk zijn, maar daar krijg je als baas een hele aanhankelijke huisgenoot voor terug die graag voor je wil werken.
Liefhebbers van Mechelse herders, die weten wat dit ras nodig heeft en Qwenda veel tijd en aandacht kunnen bieden, moeten zeker met haar komen kennismaken!

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.